Connect with us

NLB liga

Derbi dna lestvice na Kodeljevem!

Foto: RD LL Grosist Slovan

Danes se bo v NLB ligi začel 14. krog, ki bo tudi zadnji v jesenskem delu prvenstva.

Edina današnja tekma bo na Kodeljevem, kjer bodo igralci Grosist Slovana gostili Dobovo. Dvoboj bo zelo zanimiv predvsem zato, ker bi se lahko Slovan z zmago nad Dobovo zavihtel pred današnjega tekmeca in si malce olajšal delo pred začetkom spomladanskega dela.

Tekmeca sta se v letošnji sezoni srečala že v Dobovi, kjer sta si ekipi razdelili po točko. V ekipi Slovana ima težave s hrbtom še vedno Tim Jenko-Bogdanič, medtem ko sta pri Dobovi prav tako odsotna Marko Sintič in Tomaž Miklavčič. Dobovčani bi si lahko z zmago ohranili mirno nadaljevanje v prvenstvu, medtem ko Slovanu šteje le zmaga.  Dobova je z izjemo dvoboja proti Šmartnem (zmagala je z izidom 23:29), nazadnje zmagala  3.11.2017, proti ekipi Krke.

Izjava vratarja Jureta Blaževiča (Dobova) pred dvobojem:

“V petek, 15. decembra, se podajamo na zahtevno in izjemno pomembno gostovanje na Kodeljevo. Slovan ima mlado in poletno ekipo, željno dokazovanja in zmag. Mi želimo odigrati po svojih zmožnostih in dokazati, tako drugim kot tudi sami sebi, da zmoremo osvojiti dve točki na še tako zahtevnih preizkušnjah. Imeli bomo, kot je to že v navadi, tudi bučno podporo s tribun saj se navijači “White Starsi” odpravljajo v Ljubljano z avtobusi! Naj zmaga boljši!”

Damjan Radanovič, pomočnik trenerja Dobove, pred pomembnim dvobojem z Grosist Slovanom:

“Na današnjo tekmo smo dobro pripravljeni, verjamemo, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami iz prejšnjih tekem in to tudi potrdili z zmago. Se pa zavedamo, kako težka je bila prva tekma v Dobovi in tudi iz te imamo neporavnane račune, ko nam je ekipa Slovana v zadnji sekundi vzela točko na domačem igrišču.”

Izjava trenerja Slovana, Zorana Jovičiča, pred današnjo tekmo z ekipo Dobove:

“Tekma za priključek Dobovi, spoštujemo nasprotnika in smo pripravljeni, da »izgaramo« celo tekmo.”

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in NLB liga