Connect with us

1. B DRL

Danes se začenja 1. B DRL!

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Danes se v Sloveniji začenja tudi drugoligaško tekmovanje. Prvo tekmo druge lige sta sicer že včeraj odprla Rudar Trbovlje in Brežice (Trboveljčani so slavili z izidom 26:25), danes pa je na sporedu kar šest obračunov. Najzanimivejša obračuna bosta med Krškim in Grosist Slovanom ter Izolo in Škofljico.

V lanski sezoni sta iz 1. B DRL izpadla Grosuplje in nekoliko presenetljivo tudi Ljubljana (nekdanjim Krim-Olimpija). Povratek si je ekspresno priboril Mokerc Ig, poleg tega je napredovala še Ajdovščina. Hkrati pa je povabilo za igranje v drugem najkakovostnejšem tekmovanju dobilo tudi Pomurje, potem ko je Jadran Kozina odpovedala nastop v 1. B DRL z letošnjo sezono.

V ožjem krogu favoritov za višji del lestvice 7 ekip

Za bolj med prvoligaško druščino se bo borilo predvsem 7 ekip. Med njimi so Rudar Trbovlje, Drava Ptuj, Brežice, Slovenj Gradec, Grosist Slovan, Izola ter Krško. Vseeno pa se na ožjem izboru kandidatov nahajajo le zadnja tri moštva, ki smo jih našteli.

Kdo bo dobil bitko treh ekip za preboj v NLB ligo?

Na ožjem seznamu kandidatov za preboj v NLB ligo se nahajajo tri ekipe.

Grosist Slovan novo sezono začenja proti rivalu v boju za vrh druge lige

Foto: RK Krško

Krčani bodo letos glavni favorit za naslov 1. B DRL. Foto: RK Krško

Derbi kroga v prvem kolu 1. B DRL bo odigran v Krškem, kjer se bosta pomeril tamkajšnji drugoligaš, ki ga odslej vodi Uroš Šerbec in ljubljanski Grosist Slovan.

Krško je v klub pripeljalo kar nekaj izkušenih igralcev iz prve lige. Najodmevnejši obraz izmed igralskega kadra je zagotovo nekdanji mladinski reprezentant – Jure Blaževič, ki je nazadnje branil barve Dobove. Poleg Blaževiča so v Krško prišli še David Ban (Krka), Klemen Mlakar (Brežice), Nik Rantah (Dobova).

LL Grosist Slovan bo danes lovil pomembno zmago v boju za obstanek Foto: RD LL Grosist Slovan

LL Grosist Slovan bo letos znova igral v 1. B DRL. Foto: RD LL Grosist Slovan

Pri LL Grosist Slovanu pa kljub izpadu niso povsem obupali, temveč so resno skovali načrte za ekspresni povratek med elito. Novi trener ekipa je postal stari znanec – Aleš Repina, ki se v ljubljansko prestolnico vrača po nekaj letih. Ekipa se je okrepila s kar nekaj rokometaši. V prestolnici bodo odslej igrali Janez Skušek (Riko Ribnica), Jernej Furdi (Škofljica), Tine Ponikvar (Jadran – Kozina), Janez Grum (Grosuplje), Jure Kljun (Riko Ribnica), Ivan Budalić (Izviđać/Bosna in Hercegovina) ter Caleb Wilson Gahan (Avstralija).

»Težko je karkoli napovedati 1. kolu, saj nas čaka zahtevno gostovanje pri ekipi Krškega. Lahko napovem samo to, da se bomo borili po najboljših močeh in upoštevali navodila trenerja,« je pred uvodno tekmo v novi sezoni izjavil Janez Skušek, ki je eden izmed odmevnejših obrazov v ljubljanski zasedbi.

Izola za uvod gosti pomlajeno Škofljico

Izolo bo v letošnji sezoni vodil Fredi Radojkovič. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ekipo Škofljice, ki jo bo v letošnji sezoni nekdanji trener Gorenja Velenje in ljubljanske Slovana – Gregor Cvijić, že na uvodu sezone čaka izjemno težko gostovanje pri ambiciozni Izoli. Na klopi slednje bo sedel Fredi Radojković, ki je zdaj že pokojni Cimos Koper popeljal vse do četrtfinala EHF Lige prvakov.

Ekipa Škofljice bo letos precej spremenjena (več o predstavitvi ekipe klikni TUKAJ). Kljub temu fantje niso nič manj željni zmag in naporih na treningu. Enaka stvar je pri Izoli, ki se je letos okrepila celo z nekdanjim slovenskim rokometnim reprezentantom – Matjažem Brumnom, a ga zaradi poškodbe na turnirju v Ivančni Gorici žal ne bomo videli danes v postavi.

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler

Škofljici se je v lanski sezoni za las izmuznila uvrstitev v NLB ligo. Foto: Tia Ula Juvančič Dresler

Blaž Marolt, ki igra na zunanjih položajih napada Škofljice, je zelo optimističen pred uvodno tekmo v Izoli: »Z ekipo na treningih veliko delamo na obrambi in na hitrih protinapadih, kar želimo, da nas bi krasilo skozi celotno sezono. Izola ima prenovljeno ekipo, prav tako pa tudi mi, zato je težko vedeti kako se pripraviti na njihovo igro. Do konca tedna je ostalo še nekaj časa za trening, zato se bomo kar se da dobro pripravili, da bi iz Izole prinesli dve točki. Vsako tekmo pa tako ali tako igramo na zmago.«

  1. B DRL, 1. krog:

Včeraj, ob 19.00:

RD Rudar Trbovlje – RK Brežice 26:25 (14:12)

Danes, ob 18.00:

RK Ajdovščina – RK Slovenj Gradec 2011

Ob 19.00:

RK Krško – RD LL Grosist Slovan

RD Butan Plini Izola – ŠD Škofljica

RD Herz Šmartno – RK Radeče Papir Nova

RK Drava Ptuj – RK Mokerc Ig

RK Pomurje – RK Črnomelj

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in 1. B DRL