Connect with us

EHF Liga prvakov

Celjski vitezi pokazali borbo in željo

Pivovarji so evropsko sezono začeli s porazom. Foto: Gregor Katič/RK CPL

Pivovarjem ni uspelo pripraviti sanjskega uvoda v novo sezono EHF Lige prvakov, potem ko je nemški velikan Flensburg v zadnji minuti srečanja tesno slavil s 24:25 (12:13).

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj v skoraj povsem polnem Zlatorogu odigrali tekmo 1. kroga EHF Lige prvakov. Nasproti jim je stala zasedba aktualnega nemškega prvaka SG Flensburg-Handewitta, ki je na koncu tudi z malce sreče in pomoči prišla do zmage z enim zadetkom razlike.

Tomaž Ocvirk je dokaj zadovoljen z uvodno predstavo celjskih vitezov v najelitnejšem evropskem tekmovanju, a dodaja, da se je ekipa tekom igre nekajkrat izgubila. Takšne napake bodo morali fantje še odpraviti. »Čestitke Flensburgu za zmago danes. Pred tekmo nismo povsem vedeli kje smo in kako konkurenčni smo ekipam iz vrha Lige prvakov. Zato je bil dogovor, da odigramo maksimalno, brez kalkuliranja, kar so fantje tudi naredili,« je uvodoma dejal Ocvirk.

https://si.gorenje.com/

»Na začetku smo začeli malce rezervirano, premalo agresivno v obrambi, a ko smo to popravili smo se vrnili v igro. V drugem delu smo nadzorovali potek, nato pa so nas presekale izključitve, Flensburg pa je spremenil še obrambno postavitev, ki nam je ob igralcu manj povzročala več težav. Izgubili smo ritem in na trenutke odigrali premalo odgovorno, da bi na koncu lahko tekmo zmagali. Vendar verjamem, da ko popravimo še te prvine, bomo še bližje uspehu tudi proti kateri od teh ekip dodaja celjski strateg.

Makuc: Pokazali smo borbo in željo

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Z igro ni bil ravno razočaran tudi Domen Makuc. Celjski biser je nekoliko potarnal nad padcem v drugem polčasu, pa vendarle je izjemno zadovoljen zaradi navijaške podpore. »Danes smo pokazali borbo in željo, kot smo se dogovorili. Hvala izjemnim navijačem, ki so nas spodbujali skozi celotno srečanje. Bili smo malce premalo agresivni na začetku tekme, ko pa smo v drugem polčasu to popravili smo se vrnili, a morda malce pretiravali z vnemo in si prislužili izključitve. Z nekaj tehničnimi napakami smo gostom dovolili, da se veselijo zmageje dejal mladi up celjskega rokometa.

Naslednji vikend se celjski fantje odpravljajo na vroče gostovanje v Barcelono, nato pa sledi domača tekma z danskim Aalborgom.

EHF Liga prvakov, 1. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 15. septembra, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – SG Flensburg-Handewitt 24:25 (12:13)
RK Celje Pivovarna Laško:
Vujovič, Ferlin 11 obramb; Cvetko, Razgor 2 (1), Marguč 1, Šarac 5, Grošelj 2, Poteko 1, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc 3, Leban 4 (3), Novak 1; trener Tomaž Ocvirk

SG Flensburg-Handewitt: Burić 12 obramb, Bergerud; Golla 6, Hald Jensen, Glandorf 1, Svan Lasse 3, Wanne 2 (2), Jeppsson, Joendal 1, Steinhauser, Versteijnen, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson 2, Jurecki 2, Röd 3; trener: Maik Machulla

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov