Connect with us

EHF Liga prvakov

Celjani z bogato finančno injekcijo iz EHF

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjani z bogato finančno injekcijo iz EHF

Zaradi epidemije koronavirusa Celjani ne bodo igrali osmine finala EHF Lige prvakov, kamor so se uvrstili prvič po šestih letih. Evropska rokometna zveza je namreč odpovedala vse obračune, z izjemo finalnega turnirja, zato bo Celjanom izplačala nadomestilo v vrednosti 25 tisoč evrov.

Na decembrskem finalnem turnirju bodo po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) sodelovali le najboljši štirje klubi skupinskega dela, in sicer po dva iz vsake skupine. Med klubi, ki so si priborili igranje v izločilnih bojih, je tudi Celje Pivovarna Laško, ki bo zaradi odpovedi osmine finala in četrtfinala prejelo 25 tisoč evrov iz fonda solidarnosti pri EHF.

EHF Liga prvakov se bo prihodnjo sezono kljub spremenjenemu formatu še naprej igrala v celjskem Zlatorogu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Tekmovalna komisija je določili, da bo igralec, ki bo poleti zamenjal klub, sam odločal, kje bo želel igrati. Med njimi je tudi reprezentant Blaž Janc, sicer dolgoletni rokometaš poljskih PGE Vive Kielc ter novi član katalonske Barcelona.

Pivovarjem bo nadomestilo prišlo še kako prav, saj bodo pokrili izgubo v času koronavirusa. S celotnim osebjem ter igralci članske ekipe so se uspeli dogovoriti za zmanjšanje plač za 30 odstotkov.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov