Connect with us

Liga NLB

Celjani po Ocvirku ostali še brez Dušebajeva

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tik pred začetkom rokometne sezone ostali še brez enega pomembnega rokometaša. Po Gregorju Ocvirku (odhaja v Vardar Skopje) je knežje mesto zapustil tudi Daniel Dušebajev, ki se vrača v poljske Kielce.

Celje Pivovarna Laško se je s poljskim velikanom uspelo dogovoriti za prekinitev posoje za španskega reprezentanta, ki se je Pivovarjem prudružil na začetku lanske sezone. Dušebajev je v Celju igral kot posojeni igralec Kielc, katerih trener je njegov oče, Talant Dujšebajev. Do prekinitve posoje je prišlo tako, da so se poljski prvaki obrnili na celjski klub s prošnjo po prenehanju sodelovanja v zvezi z Danijem Dušebajevom.

Daniel Dušebajev je pri Celju Pivovarni Laško preživel eno sezono. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

»Praktično je težko tako na hitro zbrati besede. Vse se je danes zgodilo tako na hitro, da na odhod nisem niti pripravljen. Zame je bilo tole leto izjemno, nekaj povsem novega. Prvič sem odšel ven iz Španije, od doma in Celje je bilo tisto, ki me je sprejelo. Prišel sem v novo državo, nisem govoril jezika, a tu sem se počutil izjemno, vsi so mi pomagali na vsakem koraku, za kar se vsem in vsakomur zahvaljujem. Sprejelo me je mesto in navijači in oboje bom pogrešal. V rokometu sem veliko napredoval, saj se je tu gojil povsem drugačen stil rokometa, kot sem ga poznal prej. V Celju sem užival, a sedaj je čas da grem naprej, vtisi pa bodo verjetno potrebovali še nekaj časa, da vse zberem. Hvaležen sem klubu in vsem ter Celju želim vse najboljše na in ob igrišču, seveda pa upam, da se velikokrat srečamo na igrišču in se pred in po tem prijateljsko pozdravimo,« je ob vrnitvi na Poljsko za spletno stran kluba povedal obetavni mladenič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB