Connect with us

SEHA liga

Celjani nocoj v Zlatorogu proti srbski Vojvodini, Gorenje proti Meškovu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v torek pričakujejo Vojvodino

Foto: SEHA

Foto: SEHA

Pred celjskimi rokometaši je zadnja domača tekma v rednem delu SEHA Gazprom lige. S prepričljivo zmago na gostovanju v Našicah (23:35), so si aktualni državni prvaki že predčasno zagotovili udeležbo na zaključnem turnirju SEHA Gazprom lige, ki bo potekal od 13.04.2018 do 15.04.2018 v Skopju. V družbi RK Vardarja (aktualni evropski prvak in zmagovalec SEHA Gazprom lige), RK PPD Zagreba in HC Brest Meshkova se bodo pomerili za najboljšega v reginalni ligi.

A še pred tem se želijo z domačo zmago zahvaliti navijačem za podporo. V zadnji domači tekmi SEHA Gazprom lige se bodo v torek, 13. marca ob 19.30h, pomerili z RK Vojvodino, ki jo vodi nekdanji trener Celja, Kasim Kamenica.

Celjski rokometaši želijo z zmago še enkrat potrditi nastop na zaključnem turnirju, saj še vedno ni znano kakšni bodo polfinalni pari, ko se bosta v enem pomerili prva in četrta ekipa ter v drugem druga in tretja. Stanko Anderluh, pomočnik trenerja celjske ekipe, ne glede na lestvico pričakuje zahtevno tekmo proti srbskemu prvaku: “Pričakujemo zahtevno tekmo, a hkrati tudi zanesljivo zmago. Ko smo proti njim igrali v Novem Sadu, smo imeli predvsem v prvem polčasu nekaj težav, nato pa v drugem dvignili raven igre ter zanesljivo zmagali. Od takrat je Vojvodina dobila nekaj novih igralcev ter novega trenerja, s katerimi so dvignili raven igre, ko igrajo veliko hitreje, imajo hitra krila ter nevarne zunanje igralce. Nas na drugi strani še vedno pestijo nekatere poškodbe, gotovo ne bo Bećirija, poleg seveda že prej odsotnega Mitrovića, še vedno pa sta poškodovana Makuc in Kodrin. Vendar ne glede na vse, pričakujemo, da se bomo z zmago poslovili od domačih tekem v tem tekmovanju.”

Podobnega mnenja je tudi Jan Jurečič, ki si želi z zmago zaključiti to tekmovanje v Zlatorogu: “Kljub temu, da smo si že zagotovili mesto na zaključnem turnirju, bomo morali to tekmo odigrati maksimalno angažirano, saj še vedno ni znan končni razpored, ki določa polfinalne pare tega tekmovanja. Že takoj na začetku moramo začeti odločno in tekmecu ne pustiti, da bi lahko razmišljal o presenečenju. Vojvodina igra v zadnjem času zelo dober rokomet, imajo dobrega vratarja, hitra krila in nasplošno igrajo hitro. S prepletom izkušenih in mladih igralcev, ki prakticirajo takšen način igranja, so povzročili kar nekaj težav Vardarju in nekaterim drugim ekipam, zato moramo biti previdni in osredotočeni na naše naloge, da dosežemo željeno zmago.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Gorenje brez nekaterih nosilcev v Brest

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Po težkem nedeljskem porazu v državnem prvenstvu se je moštvo Gorenja Velenja že naslednje dopoldne podala na zadnje gostovanje v Ligi SEHA Gazprom. Moštvo iz Šaleške doline bo v torek ob 16. uri po slovenskem času gostovalo pri Meškovu iz Bresta.

V Belorusijo je s črno-rumenimi odpotovalo pet mladincev (Ibrahim HaseljićTadej MazejJernej DrobežTimotej Grmšek in Miljan Vujović), medtem ko so v domovini ostali Žarko PejovićAlem Toskić in Rok Zaponšek.

Z beloruskimi prvaki je Gorenje Velenje v tej sezoni odigralo že dve tekmi. Prva je bila na sporedu v začetku avgusta v Podčetrtku, ko je Željko Babić na prvi pripravljalni tekmi črno-rumeno zasedbo popeljal do zmage s 27:24. Hrvaški trener na velenjski klopi je nato dobil tudi prvo uradno medsebojno tekmo z Meškovom, pri katerem je deloval med letoma 2013 in 2015. Decembra so njegovi izbranci tekmece v Rdeči dvorani povsem razorožili in zmagali s 37:28.

Meškov, ki si je že zagotovil mesto na finalnem turnirju najboljše četverice regionalnega tekmovanja, je na zadnji tekmi v Skopju doživel poraz. Metalurg je bil boljši s 37:33.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
“Meškov je odlična ekipa, ki nastopa v VELUX EHF Ligi prvakov in se je tam prebila med najboljših 16 ekip. Tekma bo zagotovo zelo zahtevna. Mi imamo kar nekaj težav s poškodbami. Moramo biti osredotočeni in Odigrati po najboljših zmožnostih. Osnova za kakršen koli pozitiven rezultat je dobra obramba. Ta bo morala biti čvrsta.”

Jan Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja:
“Pričakujem, da se bo po težkem porazu v državnem prvenstvu naša ekipa pobrala in stopila skupaj. Narediti moramo vse, da tekmo dobimo in se vrnemo v zmagovalne tirnice. Meškov je dober tekmec, ki ima z nami neporavnane račune. Na prvi tekmi v Rdeči dvorani smo ga namreč precej gladko premagali, zato se nam bo zagotovo želel maščevati. Želim si dobre tekme in zmage.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1520927888117{padding-top: 4px !important;padding-right: 4px !important;padding-bottom: 4px !important;padding-left: 4px !important;background-color: #ff0000 !important;}”]Znani vsi udeleženci finalnega turnirja SEHA liga

Že pred današnjim začetkom predzadnjega kroga lige SEHA, so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja SEHA lige. Turnir bo gostilo Skopje, torej Arena Jane Sandanski, ki je dobila prednost pred celjskim Zlatorogom. Prvo mesto po koncu rednega dela bo zanesljivo pripadlo Vardarju, medtem ko se Celjani še borijo za 2. mesto. Trenutno drugouvrščeni igralci Zagreba bodo v primeru zmage v tem krogu proti Dinamu iz Pančeva že osvojili 2. mesto, varovanci Branka Tamšeta pa bodo za želeno 3. mesto morali v zadnjih dveh tekmah (Vojvodina, Metalurg) osvojiti vsaj tri točke.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

SEHA liga, 17. krog:

Danes, ob 17.45:

Vardar Skopje – NEXE Našice

Ob 18.00:

Meškov Brest – Gorenje Velenje

Ob 19.30:

Celje Pivovarna Laško – Vojvodina

Jutri, ob 18.00:

Tatran Prešov – Metalurg

Ob 20.00:

Dinamo Pančevo – PPD Zagreb

LESTVICA:

Ekipa Tekme Zmage Izenačenja Porazi Dani goli Prejeti goli Razlika Točke
1. Vardar 17 16 1 0 536 420 116 49
2. PPD Zagreb 16 11 1 4 459 411 48 34
3. Celje Piv. Laško 16 10 2 4 478 434 44 32
4. Meškov Brest 16 10 1 5 476 439 37 31
5. Gorenje Velenje 16 7 3 6 463 425 38 24
6. Tatran Prešov 16 5 4 7 442 441 1 19
7. Metalurg 16 6 1 9 440 468 -28 19
8. Nexe 16 1 6 9 403 462 -59 9
9. Dinamo Pančevo 16 2 2 12 409 499 -90 8
10. Vojvodina 17 2 1 14 424 531 -107 7

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  • Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun
  • Foto: SEHA
  • Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun
  • Foto: SEHA
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in SEHA liga