Connect with us

EHF Liga prvakov

Celjani danes ob 17. uri začenjajo evropsko pot proti Skjernu

Foto: RK Celje Pivovarna Laško
Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaše Celja Pivovarne Laško danes, ob 17. uri čaka prva tekma v novi sezoni EHF Lige prvakov. Nasproti jim bo stala danska zasedba Skjerna, za katerega igra tudi slovenski reprezentant – Jan Grebenc.

Takšna bo postava Skjerna v letošnji sezoni EHF Lige prvakov.

Otvoritev sezone 2018/2019 se bo za rokometaše Celja Pivovarne Laško začela z enim izmed najpomembnejših obračunov. Namreč, v 1. krogu EHF Lige prvakov bo v Zlatorogu gostovala ekipa danskega Skjerna, ki je v pretekli sezoni, za Montpellierjem, ki je osvojil ligo prvakov, pripravila drugo največje presenečenje, ko je v osmini finala izločila madžarski Veszprem. Skjern je zelo izkušena ekipa, njihova povprečna starost je namreč več kot 29 let, zato bodo še toliko bolj nevarni v uvodu, ki prinaša veliko.

Jan Grebenc se zaveda, kako težko je gostovati pri Jeruzalemčkih. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Pri Skjernu si kruh služi tudi slovenski reprezentant, Jan Grebenc. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Po ocenah strokovnjakov gre namreč za ekipi, ki se bosta ob Zagrebu in Zaporožju borili za uvrstitev v izločilne boje, torej na mesti 5 in 6. Prva štiri bi namreč naj že bila rezervirana za Pariz, Flensburg, Nantes in Pick Szeged. Če so ocene pravilne, bodo torej prav dvoboji z neposrednimi tekmeci pravzaprav šteli dvojno, predvsem pa bo seveda za vse nujen uspeh na domačem igrišču. Vse to pomeni dodaten pritisk, ki ga gotovo bolje prenašajo izkušeni danski igralci, ki pa podobno kot Celje, niso najbolje vstopili v sezono. Izgubili so namreč tekmo danskega superpokala, nato pa klonili tudi v prvem krogu prvenstva, ko je bil boljši GOG, v drugem krogu so slavili prvo zmago, v tretjem pa v gosteh premagali Silkeborg Rezarja in Skubeta. V derbiju v sredo so doma izgubili s Holstebrojem.

Vrste aktualnih državnih prvakov je na začetku letošnje sezone zapustil tudi Dani Dušebajev. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Na drugi strani so Celjani tik pred začetkom ostali brez Danija Dujshebaeva, ki je odšel v Kielce, od koder je bil posojen v Celje. Branko Tamše ima tako na voljo šestnajst igralcev, med njimi pet novincev, ki bodo poizkušali uresničiti cilj, ki so si ga postavili pred začetkom sezone in to je preboj v izločilne boje najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Branka Tamšeta danes čaka zahtevna preizkušnja. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

V ospredju rokometašev je bila seveda liga prvakov, saj v goste prihaja ekipa Skjerna, ki je tipični danski predstavnik rokometa: »V primeru Skjerna gre za ekipo, ki je izjemno raznolika, izkušena in igra hiter, zanimiv in kreativen rokomet. S sodelavci se zelo trudimo, da bomo pripravili temeljito analizo, ki pa je zaradi različnih stilov igre zelo zahtevna. Pridobivamo informacije, ki jih bomo igralcem poizkušali strniti v skupek, ki bo najbolj opisal nasprotnika. Naš cilj in želja je, da odigramo eno zelo dobro tekmo ter na najboljši način začnemo letošnje tekmovanje. Ekipa Skjerna je na zadnje visoko izgubila, a njihova miselnost je takšna, da je to že za njimi in lahko že v Celju pokažejo povsem drugačen obraz. Njim je šport igra, pri nas pa je to malce drugače. Zato je še toliko pomembnejša prva tekma, na kateri upam na dober obisk, močno podporo s tribun, mi na igrišču pa bomo naredili vse, da pridemo do dobrega rezultata,« je Branko Tamše ocenil tekmeca in napovedal nedeljsko tekmo v Zlatorogu.

David Razgor in ostali soigralci so precej motivirani za nedeljsko uvodno tekmo v EHF Ligi prvakov. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Zelo podobno je moč tekmeca ocenil tudi kapetan David Razgor, ki je pohvalil tudi vzdušje med soigralci: »Vzdušje pred tem prvim obračunom lige prvakov je dobro. Po malce slabšem vstopu v sezono, smo se sestavili in dobili tekmo z Loko. Že takoj po njej smo se igralci sami dogovorili kako se individualno pripraviti na nasprotnika. Ekipa Skjerna ima izjemno veliko taktičnih zamisli, zato naloga ni lahka. Pogledal sem tri tekme in na vseh so igrali povsem drugače, kar je seveda zahtevno za pripravo. Ne vemo točno kaj pričakovati, zato je še toliko bolj ključna dobra priprava, saj želimo ligo prvakov začeti na najboljši možni način. Vabim navijače, da se nam pridružijo, uživajo v vsem kar se pripravlja in nam pomagajo v borbi na igrišču.«

EHF Liga prvakov, 1. krog:
SKUPINA A:

Rhein Neckar Löwen – Barcelona
35:34 (16:13)
Dolenec brez gola za Barcelono.

Sobota:
Montpellier – Vardar
Veszprem – Kielce
Kristianstad – Meškov Brest

SKUPINA B, 1. krog 

Motor Zaporožje – PSG 29:35 (12:17)

Nedelja Ob 17.00:
Celje Pivovarna Laško – Skjern
Nantes – Flensburg
Zagreb – Pick Szeged

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EHF Liga prvakov