Connect with us

EHF Liga prvakov

Čehinje slavijo zmago na Kodeljevem

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnje nedeljsko popoldne odprle 25. evropsko sezono in v kodeljevski dvorani gostile češke prvakinje Banik Mosta. Slednje so slavile v razburljivi končnici z 29:31

Na Kodeljevem smo danes spremljali uverturo v 25. evropsko rokometno sezono ljubljanskih rokometašic, ki se praktično vsakič znajdejo na evropskem ženskem rokometnem zemljevidu. Trener Uroš Bregar bo imel v primerjavi z lanski sezono nekoliko mlajšo zasedbo, a cilj še vedno ostaja enak – TOP 12.

Tokrat so v slovenski prestolnici gostovale rokometašice češkega Banik Mosta, ki so z letošnjo krstno uvrstitvijo v elitni rang evropskega ženskega rokometa naredile enega največjih uspehov v zgodovini češkega rokometa nasploh.

https:/s/si.gorenje.com/

Borbena in napeta igra vseh 60 minut

Alja Varagić je blestela v prvem polčasu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Tigrice so prvo evropsko letošnjo tekmo odprle solidno in se v prvem polčasu stalno enakovredno merile s Čehinjami. Slednje so v nadaljevanju izkoristile nekaj Krimovih napak in po golu Striskove vodile že s 5:7. Kasneje so izbranke Uroša Bregarja vendarle popravile vtis in po minuti odmora zaživele ter v 22. minuti po zadetku izjemno razpoložene Alje Varagić izenačile na 11:11. Ob koncu prvega dela jim je še bolje steklo in na odmor odšle z izidom 14:13.

Nina Zulić je dirigirala ljubljanski napad. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Začetek drugega polčasa se ljubljanskim rokometašicam ni ravno posrečil, saj so storile kar nekaj tehničnih napak in omogočile Čehinjam, da povedejo z dvema goloma prednosti. Kasneje so Tigrice uspele znižati zaostanek in ponovno izenačile, kljub temu so češke rokometašice pritisnile na plin in v 49. minuti povedle s 23:27, zaradi česar je bil trener Uroš Bregar primoran odreagirati z minuto odmora. V zadnjih petih minutah tekme smo gledali izjemno razburljivo in napeto končnico. Več sreče so imele Čehinje in na koncu slavile z 29:31.

V prihodnjem krogu Krimovke čaka gostovanje pri švedskem Savehofu, nato pa na Kodeljevem čez dva tedna gostuje madžarski velikan Györ.

EHF Liga prvakinj, 1. krog (SKUPINA D):
Nedelja, 6. oktobra, ob 17.00 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RK Krim Mercator – Banik Most
strelke

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov