Connect with us

EHF pokal

Odlična predstava Velenjčanov v Srbiji

Matic Verdinek je blestel v Srbiji z desetimi goli. Foto: RK GV

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi 2. kroga pokala EHF v Šabcu premagali Metaloplastiko s 24:32 (11:16). Povratna tekma bo v nedeljo v Velenju.

Velenjski rokometaši, ki jim v domačem prvenstvu zaenkrat ne gre vse po željah (dve zmagi, trije porazi), so lepši obraz pokazali na evropski preizkušnji. V Šabcu so že v prvem polčasu nadigrali domačine, v drugem pa le še poskrbeli za lepo popotnico za povratni obračun.

Velenjčani so že v prvem polčasu pokazali, da so prišli z resno namero po zmagi. Vodili so od začetka, hitro ušli na 3:0 in 10:6, v 22. minuti pa so prvič pobegnili za pet golov, pri čemer je prednjačil Matic Verdinek, ki je v prve pol ure zbral kar devet golov (iz 12 poskusov), zadnjega je dosegel za izid polčasa 11:16.

Tudi drugi polčas so Velenjčani začeli silovito in hitro povedli z 18:11, po golu Vlada Matanovića v 40. minuti pa so vodili že z 21:13. Izbranci Zorana Jovičića so nato le še nadzorovali potek tekme, najvišjo prednost pa imeli 24:15 in 28:19.

https:/s/si.gorenje.com/

Pri domačih sta bila s po sedmimi zadetki najboljša Viktor Matičić in Milan Milić, pri gostih pa Verdinek z 10 in Matanović s sedmimi goli.

EHF pokal, 2. krog (PRVA TEKMA):
Nedelja, 6. oktobra:
RK Metaloplastika Šabac – RK Gorenje Velenje 24:32 (11:16)
RK Gorenje Velenje:
Taletović (13 obramb), Husejnović, Panjtar, Verdinek 10 (1), Matanović 7 (5), Tajnik 4, Šol 3, Haseljić 2, Miha Kavčič 2, Aleks Kavčič 2, Mazej 1, Bojanić 1, Celminš, Miklavčič, Drobež, Okleščen; Trener: Zoran Jovičić.

More in EHF pokal