Connect with us

EHF Liga prvakov

Bregar opozoril na “zicerje”

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Uvod Krima Mercatorja v novo sezono EHF Lige prvakinj, se domačim rokometašicam ni ravno izšel po željah. Varovanke Uroša Bregarja so morale na prvi evropski tekmi priznati premoč češkemu prvaku Banik Mostu, po tekmi pa sta par besed spregovorila trener Uroš Bregar ter Alja Varagić.

Na Kodeljevem smo v nedeljo spremljali uverturo v 25. evropsko rokometno sezono ljubljanskih rokometašic, ki se praktično vsakič znajdejo na evropskem ženskem rokometnem zemljevidu. Trener Uroš Bregar bo imel v primerjavi z lanski sezono nekoliko mlajšo zasedbo, a cilj še vedno ostaja enak – TOP 12.

Tokrat so v slovenski prestolnici gostovale rokometašice češkega Banik Mosta, ki so z letošnjo krstno uvrstitvijo v elitni rang evropskega ženskega rokometa naredile enega največjih uspehov v zgodovini češkega rokometa nasploh.

https:/s/si.gorenje.com/

Čehinje so se očitno izkazale za zelo neugodnega tekmeca in po številnih zgrešenih strelih Bregarjevih izbrank, uspele celo slaviti prvo zgodovinsko češko zmago v EHF Ligi prvakinj na Kodeljevem.

»Pripravljali smo se v redu, žal naši vratarki nista imeli svojega dne. V prvem polčasu smo se držali dogovorov, prejeli 13 golov, v drugem pa pet več. Če pogledamo izkoristek, Manca Jurič je imela strel 0:4, Nina Zulić 3:10 in Ana Kojić 2:7. Če vse seštejemo, je jasno, da tako ne moreš premagati nikogar v LP. Možnosti za preboj v glavni del so zdaj manjše, ampak še igramo na Češkem. Tudi s Sävehofom bomo iskali točke in ni še vse izgubljeno,« po nedeljski tekmi ni ravno zadovoljstva kazal Uroš Bregar.

Alja Varagić je bila najboljša strelka Krimovk. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Tekmo smo izgubile zaradi slabega vračanja v obrambo. Zgrešeni čisti streli so bili ob hitri češki igri pogubni za nas, ampak zdaj ne smemo objokovati zapravljene priložnosti, moramo strniti vrste in iti v naslednjo tekmo 150-odstotno,« je dodala Alja Baragić, najboljša strelka Krimovk.

1. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
nedelja, 6. oktober, 2019, ob 17.00, Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : DHK BANIK MOST 29:31 (14:13)
Krim Mercator:
 Kojić 2, Jurič, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek 1, Rebičova 1, van Kreij 3, Gjerek, Barič 6 (3), Klemenčič, Vojnovič, Zulić 3, Varagić 12 (1), Mamić, Vučko 1.
Banik Most: Dvorakova 1, Borovska 3, Striskova 4, Jungova, Sustkova 3, Bezpalcova, Sipova, Mikulcik 3, Kostelna A. 5, Müllnerova, Eksteinova, Manakova 2 (1), Kostelna K. 3, Zachova 6 (3), Mikulskova 1.

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 1 1 0 0 (35:23) +12 2
2. DHK Banik Most 1 1 0 0 (31:29) +2 2
3. RK Krim Mercator 1 0 0 1 (29:31) -2 0
4. IK Sävehof 1 0 0 1 (23:35) -12 0

More in EHF Liga prvakov