Connect with us

Tuja prvenstva

Branko Tamše zapušča Zagreb, prihaja Vujović

Foto: RK PPD Zagreb

Ni trajalo dolgo časa, da je slovenski strokovnjak Branko Tamše končal manj kot enoletno avanturo pri hrvaškemu serijskemu prvaku PPD Zagrebu. Slednji je namreč v nedeljo visoko izgubil na gostovanje pri Aalborgu, kar je praktično glavni razlog za slovo s klopi hrvaškega velikana.

Mladi in ambiciozni strokovnjak je pred prihodom v Zagreb vodil celjske rokometaše. Tamše je brez trenerske službe v knežjem mestu ostal septembra 2018, potem ko je njegovo moštvo ostalo brez zmage v Ribnici. Eden izmed najbolj obetavnih slovenskih trenerjev je bil v igri za prevzem številnih evropskih klubov, najbolj se je izpostavljalo prav Motor Zaporožje, a na koncu vendarle ni prišlo do prevzema trenerskega stolčka. Nato pa je nekdanji strateg Gorenja Velenja v mesecu januarju prevzel RK PPD Zagreb.

V devetmesečnem obdobju je osvojil dvojno hrvaško lovoriko, a se ni prebil v izločilne boje EHF Lige prvakov ter klonil v finalu SEHA liga. Hkrati je na Danskem v nedeljo doživel visok poraz, a nepričakovano dobil nogo pri Hrvatih.

https:/s/si.gorenje.com/

Obetavni Velenjčan se tako ne bo 10. novembra vrnil v celjski Zlatorog, kjer bi se pomeril s pivovarji, katere je v petih letih popeljal do kar 14 lovorik. Uradna potrditev naj bi s strani kluba prišla že danes, kjer so Zagrebčani sklicali novinarsko konferenco.

Prihaja Vujović?

Veselin Vujović prevzema Zagreb po treh letih. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Zelo močno se že širijo govorice, da bo ekipo prevzel selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović. Čeprav se s tem ni ravno strinjala Rokometna zveza Slovenije, na čelu katere je predsednik Franjo Bobinac imel ustni dogovor s Črnogorcem, da slednji do evropskega prvenstva na Švedskem ne prevzame nobene reprezentance. Vseeno naj bi Vujović prevzel Zagreb po treh letih, hkrati pa bil zadnji trener, uvrščen z Zagrebčani med najboljših osem evropskih ekip.

More in Tuja prvenstva