Connect with us

Tuja prvenstva

Branko Tamše zapušča Zagreb, prihaja Vujović

Foto: RK PPD Zagreb

Branko Tamše zapušča Zagreb, prihaja Vujović

Ni trajalo dolgo časa, da je slovenski strokovnjak Branko Tamše končal manj kot enoletno avanturo pri hrvaškemu serijskemu prvaku PPD Zagrebu. Slednji je namreč v nedeljo visoko izgubil na gostovanje pri Aalborgu, kar je praktično glavni razlog za slovo s klopi hrvaškega velikana.

Mladi in ambiciozni strokovnjak je pred prihodom v Zagreb vodil celjske rokometaše. Tamše je brez trenerske službe v knežjem mestu ostal septembra 2018, potem ko je njegovo moštvo ostalo brez zmage v Ribnici. Eden izmed najbolj obetavnih slovenskih trenerjev je bil v igri za prevzem številnih evropskih klubov, najbolj se je izpostavljalo prav Motor Zaporožje, a na koncu vendarle ni prišlo do prevzema trenerskega stolčka. Nato pa je nekdanji strateg Gorenja Velenja v mesecu januarju prevzel RK PPD Zagreb.

V devetmesečnem obdobju je osvojil dvojno hrvaško lovoriko, a se ni prebil v izločilne boje EHF Lige prvakov ter klonil v finalu SEHA liga. Hkrati je na Danskem v nedeljo doživel visok poraz, a nepričakovano dobil nogo pri Hrvatih.

https:/s/si.gorenje.com/

Obetavni Velenjčan se tako ne bo 10. novembra vrnil v celjski Zlatorog, kjer bi se pomeril s pivovarji, katere je v petih letih popeljal do kar 14 lovorik. Uradna potrditev naj bi s strani kluba prišla že danes, kjer so Zagrebčani sklicali novinarsko konferenco.

Prihaja Vujović?

Veselin Vujović prevzema Zagreb po treh letih. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Zelo močno se že širijo govorice, da bo ekipo prevzel selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović. Čeprav se s tem ni ravno strinjala Rokometna zveza Slovenije, na čelu katere je predsednik Franjo Bobinac imel ustni dogovor s Črnogorcem, da slednji do evropskega prvenstva na Švedskem ne prevzame nobene reprezentance. Vseeno naj bi Vujović prevzel Zagreb po treh letih, hkrati pa bil zadnji trener, uvrščen z Zagrebčani med najboljših osem evropskih ekip.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva