Connect with us
Uroš Zorman se je z reprezentančnega vidika poslovil na tekmi z Nemčijo v mesecu maju 2017. Foto: Slavko Kolar

Liga NLB

BOMBA! Uroš Zorman prihaja v RK Trimo Trebnje!

Uroš Zorman je v rokometnem svetu pustil velik pečat, zdaj pričenja s samostojno trenersko kariero. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

BOMBA! Uroš Zorman prihaja v RK Trimo Trebnje!

Kar je bilo že več mesecev govorica, je danes postalo uradno. Uroš Zorman se po devetih vrača v Slovenijo, saj prevzema RK Trimo Trebnje! Vodstvo kluba ga bo predstavilo na današnji tiskovni konferenci v Trebnjem.

RK Trimo Trebnje novo sezono pričenja z okrepljenim kadrom in prevetrenim strokovnim štabom. Mesto prvega trenerja bo v prihodnje prevzel eden najboljših slovenskih in svetovnih rokometašev vseh časov, Uroš Zorman.

Zorman je bil zadnji dve leti pomočnik trenerja pri slovitemu Talantu Dušebajevu, v Trebnjem pa pričenja samostojno trenersko kariero. »Zorman bo na klopi Trima nasledil Ivana Vajdla, ki je s tretjim mestom v državi vrnil evropska tekmovanja v Trebnjem po desetih letih,« so sporočili iz ambicioznega Trima, kjer so z Zormanom podpisali dvoletno pogodbo.

»Zahvaljujem se vodstvu kluba za ponujeno priložnost, da lahko vodim tretjeuvrščeno ekipo minule sezone. Zame je to velik izziv, saj začenjam s samostojno trenersko kariero,« je uvodoma dejal Zorman v izjavi za javnost.

»Čaka nas zelo težko ter zanimivo obdobje, a verjamem, da se bomo ob koncu sezone lahko pogovarjali o številnih lepih stvareh. Obenem pričakujemo izjemno zanimivo državo prvenstvo ter igranje v EHF ligi. V čast mi je voditi ekipo iz Trebnjega, zato gremo k novim izzivom naproti. Gremo Trimo!« dodaja Zorman.

Anton Janc je prvi mož trebanjskega Trima že več kot 15 let. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Sodelovanje z Urošem Zormanom za naš klub predstavlja poseben izziv, saj prinaša s seboj izjemne izkušnje iz najvišjih nivojev rokometnih tekmovanj. Z njegovo pomočjo želimo narediti korak naprej in delovanje kluba dvigniti na še višji nivo,« je spregovoril predsednik Trebanjcev, Anton Janc.

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Uroš Zorman
DATUM ROJSTVA:
9.1.1980
DOSEDANJI KLUBI:
IGRALEC: RD Slovan Ljubljana (-2000), RD Prule 67 (2000-2003), CB Ademar Leon (2003-2004), RK Celje Pivovarna Laško (2004-2006), BM Ciudad Real (2006-2009), RK Celje Pivovarna Laško (2009-2011), PGE Vive Kielce (2011-2018); TRENER: PGE Vive Kielce (2018-2020), Slovenija (2018-), RK Trimo Trebnje (2020-).

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB