Connect with us

EURO 2018 za ženske

BLOG: Ime Stične ponaša širom sveta

Jožef Jeraj je eden izmed glavnih slovenskih navijačev na evropskem prvenstvu v Franciji. Foto: osebni arhiv

Najbolj vneti zbiratelj dresov med sodniki in obratno.

Foto: osebni arhiv

Moje znanstvo z Jožetom Jerajem sega še v deško-mladostniški čas. V dni, ko nismo božali tablic in telefonov, ko risanke niso bile le en klik stran in ko si bil največji frajer, če si imel novega BMX-a. No, ravno s temi ponarodelimi kolesi smo se podili po gozdu in progah, ki smo jih pripravili, izdelovali skakalnice in merili skoke, tekmovali, kdo se dlje pelje po zadnjem kolesu … In tudi zbirali znamke, stare novce in bankovce, kape s šiltom. Ni, da ni (bilo).

V poklicnem življenju se je Jože, sicer vešč kuhar, povsem usmeril v nadaljevanje družinskega posla. Strehe so njegovo ministrstvo. V prostem času pa se posveča predvsem dvema konjičkoma, ki pa sta pravzaprav povezana. Sojenju rokometnih tekem in zbiranju dresov. Rokometnih, jasno.

Jeraj skupaj z našim sodelavcem Lojzetom Grčmanom na SP-ju leta 2015 v Katarju. Foto: osebni arhiv

Sobo in še kaj doma je spremenil v muzej. Trenutno mu le še štirje primerki manjkajo do osupljive številke 400. Na njegovem najljubšem piše Bezjak. Nadomestni slovenski kapetan je v njem igral na olimpijskih igrah v Riu. Tam je bil Jože med najglasnejšimi in najbolj izpostavljenimi slovenskimi navijači. Redno se pojavlja s slovensko zastavo in velikim napisom Stična ter tudi ivanškim občinskim obeležjem. Fotografiral se je s številnimi športniki, še zdaleč ne le z rokometaši. Ker seveda ni samoumevno, da nekdo goreče navija zate na drugem koncu sveta.

Jožef Jeraj na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru. Foto: osebni arhiv

Na kar nekaj tekmovanjih sva izvedla dvojni sebek, na primer na SP v Franciji 2017, leto poprej na Poljskem na EP in v Katarju na SP leta 2015. Veliki turnirji, kamor se uvrščata slovenski rokometni reprezentanci, so njegova redna destinacija. In tako je, jasno, te dni v Nancyju v Franciji na EP za rokometašice. Tudi ob žlahtni zmagi Slovenije nad Rusijo, olimpijsko prvakinjo, je Jože večkrat gostoval v bližnjem kadru režiserja.

»V dvorani je vzdušje fenomenalno, a v samem mestu Nancy ni videti da bi tu potekalo evropsko prvenstvo. Na žalost je vreme že pet dni deževno, tako da se držimo bolj v zaprtih prostorih. Še dobro, da je bil stari del mesta v pričakovanju svetega Nikolaja. Tako da je bilo kaj videti: stojnice, vrtiljaki, zabava za otroke. Na prvenstvu sem dobil drese Polone Barič, Tjaše Stanko, Teje Ferfolja in Jelene Despotović. Želim pa si dres Arpada Šterbika,« je za ŠD Šport povedal Jeraj.

Preberite si še:

Na dres nazadnje omenjene vratarske ikone bo moral še malo počakati. Zato pa je aboniran na darovalni listi Staša Skubeta, Klemena Ferlina, Amre Pandžić in še koga. Prvega pa je pred štirimi leti v Nemčiji dobil od Ognjena Backoviča. Zdaj pa že skoraj pri 400 …

Več rokometnih vsebin na:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EURO 2018 za ženske