Connect with us

Tuja prvenstva

Bezjak dobil derbi Bundeslige proti Zarabcu

Marko Bezjak (v sredini) je za Magdeburg prispeval dva zadetka. Foto: SC Magdeburg

Ta vikend je bilo na sporedu četrto kolo nemškega rokometnega prvenstva. V soboto smo spremljali pester derbi med Magdeburgom, pri katerem igra Marko Bezjak in THW Kielom Mihe Zarabca. Zmage so se tesno veselili Bezjakovi soigralci, medtem ko so včeraj svoje delo opravili tudi preostali slovenski legionarji.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Rokometaši Magdeburga so odlično odprli letošnjo sezono ter v uvodnih štirih preizkusih vpisali stoodstoten izkupiček. Sprva so visoko premagali novinca Balingena (38:26), nato z odliko ugnali Lemgo (24:32), medtem ko se v tretjem kolu poigrali še z enim novincem – Nodrhornom (39:27). Zdaj je na vrsti prišel še derbi s Kielom, pri katerem je Miha Zarabec dosegel en zadetek, vendar tesno izgubil z izidom 32:31 (18:19). Bezjak se je izkazal z dvema goloma.

https://si.gorenje.com/

Preostala trojica naših legionarjev je svoje delo opravila včeraj, in sicer sta Nejc Cehte ter Urban Lesjak gostovala pri Lemgu in zabeležila visoko zmago (26:36). Nekdanji celjski čuvaj mreže je zbral eno obrambo, bivši član Gorenja Velenja pa se je med strelce vpisal dvakrat.

Urh Kastelic je z Göppingenom v domači dvorani gostil Lisice iz Berlina in jim moral priznati premoč s 25:28 (11:16). Slovenski reprezentančni vratar je zaustavil dva strela.

Nemško prvenstvo, 4. krog:
Sobota, 7. septembra:
SC Magdeburg
– THW Kiel 32:31 (18:19)
Bezjak 2; Zarabec 1.

Nedelja, 8. septembra:
TBV Lemgo – TSV Hannover 26:36 (12:18)
Cehte 2, Lesjak 1 obramba.

Göppingen – Füchse Berlin 25:28 (11:16)
Kastelic 2 obrambi.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Tuja prvenstva