Connect with us

Liga NLB

Benjamin Zbičajnik odslej pri velenjski članski ekipi

Velenjski rokometaši imajo novega pomočnika trenerja. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Velenjski rokometaši bodo v prihodnji sezoni imeli novega pomočnika trenerja. Vanjo Kralja, ki po enem letu zapušča klub, bo na mestu pomočnika zamenjal Benjamin Zbičajnik.

Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Vanja Kralj je v Velenju ostal eno sezono. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Zoran Jovičić se bo v novo sezono odpravil z nekoliko spremenjenim strokovnim štabom. Klub zapušča Vanja Kralj, ki je v letošnji sezoni v članski ekipi opravljal delo trenerja za telesno pripravo in delo pomočnika trenerja. Slednjo funkcijo bo v prihodnji sezoni prevzel mladi Benjamin Zbičajnik, vse do sezone 2017 še aktiven igralec. Zbičajnik je svojo rokometno pot začel v Velenju, nato pa je dve sezoni preživel v Grosupljem in Železnikih, kjer je igral tako za mladinsko kot člansko ekipo. Po sezoni igranja pri prvi ekipi RK Grča iz Kočevja ga je pot vodila v Slovenj Gradec, kjer je krožni napadalec preživel kar sedem sezon. V sezoni 2016/17, ko je RK Slovenj Gradec 2011 igral v 1. NLB rokometni ligi, je opravljal tudi vlogo pomočnika glavnega trenerja članske ekipe.

Foto: RK Gorenje Velenje

Čeprav je Benjamin svojo igralsko kariero zaključil šele pred dvema letoma, pa ima že več kot 9 let trenerskih izkušenj. Kot trener je svoje znanje prenašal na mlade rokometaše Rokometne šole Sebastjana Soviča, v letošnji sezoni pa je v velenjskem klubu vodil selekcijo starejših dečkov B, ki se je uvrstila med 4 najboljše ekipe v državi.

V prihodnji sezoni tako stopa novemu izzivu naproti. S svojim znanjem, delavnostjo in pozitivnim pristopom bo nedvomno pomemben mozaik v zgodbi članske ekipe Gorenja Velenja.

»Z novo sezono se tudi sam osebno odpravljam novim izzivom naproti. Ne skrivam, da sem bil presenečen, ko sem prejel klic, če bi upravljal funkcijo pomočnika trenerja članske ekipe. V izjemno veselje in zadovoljstvo mi je, da bom lahko to funkcijo upravljal v tako velikem klubu kot je Gorenje Velenje. Rad bi se zahvalil našemu športnemu direktorju gospodu Janezu Gamsu in trenerju Zoranu Jovičiću za ponujeno priložnost in verjamem, da bomo odlično sodelovali,« je v izjavi za javnost spregovoril Zbičajnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB