Connect with us

Liga NLB

Benjamin Teraš se vrača v Dobovo

Teraš se po petih letih vrača v Dobovo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Dobovski prvoligaš je danes tudi uradno potrdil povratek Benjamina Teraša po petih letih, potem ko je ta letos vodil člansko ekipo Trima, pred tem pa deloval kot kadetski trener. Teraš verjame, da se bodo uspeli kosati v boju za obstanek, vendar bo to zelo težko.

Teraš je v preteklosti že deloval pri Dobovi, in sicer med letoma 2012 in 2014, ko je takratno ekipo popeljal iz druge lige v prvo. V primerjavi s trenutnim kadrom vidi ogromno razlik in se ne boji dela. »Po nekaj letih se zopet vračam v Dobovo. Ko je postalo jasno, da v Trebnjem ne bomo podaljšali sodelovanja, sem dobil nekaj ponudb za trenersko delo. Najbolj vztrajni so bili v vodstvu MRD Dobova, pogoji za delo so se v zadnjih letih v Dobovi krepko izboljšali in tudi sam sem želel kot trener še naprej delovati v najmočnejši slovenski rokometni ligi, tako da smo se dogovorili za dvoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za leto dni,« je za klubsko spletno stran povedal Teraš.

Benjamin Teraš bo imel v naslednji sezoni precej prevetren kader. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Letos je sedel na trenerskem stolčku trebanjskega Trima in s sedmim mestom v državi osvojil najboljši rezultat v zadnjih štirih letih. Vendar to ni zadovoljilo klubske uprave, katera v prihodnji sezoni s trenerjem Vajdlom in precej okrepljenim kadrom cilja tudi na uvrstitev v Evropo.

Teraš ima letos nedvomno povsem drugačne cilje kot pred petimi leti v drugoligaški konkurenci, in sicer si želi v nekaj letih popeljati Dobovo do statusa stabilnega prvoligaša: »V prvi vrsti želim, da MRD Dobova iz leta v leto postane vse pomembnejši klub v 1. slovenski rokometni ligi. Prizadeval si bom, da se bodo igralci v klubu tako individualno kot kolektivno razvijali, da bo ekipa igrala hiter rokomet s čvrsto obrambo in veliko mero borbenosti. V delo prve ekipe bomo vključevali tudi nadarjene igralce generacije l.2001 in 2002. Kam nas bo rezultatsko pripeljalo je nehvaležno napovedovati, si pa želim z ekipo v naslednji sezoni kar se da približati zgornjem delu lestvice.«

Dobovo bodo poleg Zavodnika zapustili Izidor Hotko (konec kariere), Domen Novak (Celje Pivovarna Laško) in bojda tudi Andraž Polutnik ter Boris Jazbec.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB