Connect with us

Liga NLB

Andraž Kete in Benjamin Teraš najboljša prvoligaška posameznika minule sezone!

Glasovanje za najboljše posameznike v minuli sezoni Lige NLB je z današnjim dnem končano in prišli smo do samega vrhunca letošnje prvoligaške sezone. V vseh kategorijah smo skupno zbrali več kot 23 tisoč glasov, kar je uspešna številka!

Po izboru navijačev je najboljši trener postal dobovski strateg Benjamin Teraš (5561 glasov), s 1137 glasovi pa si je naziv najboljšega igralca minule sezone Lige NLB prislužil novomeški organizator igre Andraž Kete.

Teraš je Dobovo prevzel na začetku letošnje sezone in z mlado ekipo z uvrstitvijo v Ligo NLB za prvaka ustvaril enega največjih zgodovinskih uspehov. Bralci našega rokometnega portala ŠD Šport so ga izbrali za najboljšega trenerja minule sezone. Zbral je kar 5561 glasov.

V konkurenci igralcev je največ glasov zbral novomeški srednji zunanji, in sicer Andraž Kete (1137 glasov). Primorec je v dolenjsko prestolnico prispel s pričetkom letošnje sezone iz vrst Gorenja Velenja in se hitro izkazal za motorja ekipe. Zaradi številnih težav s poškodbami preostalih soigralcev je nekajkrat zaigral tudi na drugem položaju, njegova prvotna pozicija pa je organizacija napada.

Več o pogovoru z najboljšima posameznikoma v ponedeljek, 11. maja!

NAJBOLJŠA POSTAVA LIGE NLB (SEZONA 2019/2020):
VRATAR: Žiga Urbič (MRK Krka Novo mesto) – 756 glasov
LEVO KRILO: Jan Pucelj (RD Riko Ribnica) – 641 glasov
LEVI ZUNANJI: Gašper Horvat (RD Riko Ribnica) – 1076 glasov
SREDNJI ZUNANJI: Andraž Kete – 1137 glasov
DESNI ZUNANJI: Anže Dobovičnik (RK Trimo Trebnje) – 680 glasov
DESNO KRILO: Gal Cirar (RK Trimo Trebnje) – 686 glasov
KROŽNI NAPADALEC: Adrian Miličević (RK Maribor Branik) – 318 glasov
TRENER: Benjamin Teraš (MRD Dobova) – 5561 glasov

More in Liga NLB