Connect with us

Liga NLB

Ajdovec zasluženo MVP Lige NLB minule sezone

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Bralci rokometnega portala ŠD Šport so v minulih dveh tednih spremljali glasovanje za najboljšega igralca in trenerja letošnje sezone Lige NLB. Naziv prvega si je z odličnimi predstavami zaslužil organizator novomeške Krke in prvi strelec prvenstva Andraž Kete, ki je za naš portal spregovoril o minuli sezoni ter načrtih za prihodnost.

Otrok ajdovskega kluba in nekdanji član Maribora, Urbanscape Loke in LL Grosist Slovan ima za seboj odlično sezono v dresu novomeške Krke. Lani je igral v Velenju in bil eden izmed glavnih členov ob naslovu pokalne lovorike. Pot ga je po koncu lanske sezone zanesla v Novo mesto, kjer je pod taktirko Romana Zarabca zares blestel.

Kot motor ekipe je bil s 139 zadetki najboljši strelec Lige NLB v tej sezoni in po izboru bralcev rokometnega portala ŠD Šport tudi najboljši prvoligaške igralec. Kete je spregovoril par besed o letošnji sezoni in načrtih za prihodnost.

Andraž, čestitke za osvojitev naziva MVP Lige NLB letošnje sezone. Kako je biti najboljši igralec Lige NLB po izboru bralcev portala ŠD Šport?

Lepo je vedeti, da so ljudje letos prepoznali in z glasovi nagradili dobre predstave na igrišču.

Osvojitev naziva najboljšega organizatorja igre in nasploh rokometaša Lige NLB v tej sezoni dokazuje, da si bil zares motor novomeške Krke, kaj ne?

Že ob koncu prejšnje sezone smo se dogovarjali s Krko in bilo je jasno, da iščejo igralca, ki bi s svojimi izkušnjami pomagal mlajšim, da se lažje dokažejo na nivoju prve slovenske rokometne lige.

Andraž Kete je z Gorenjem v lanski sezoni osvojil pokalno lovoriko prav proti zdajšnjemu klubu. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Čeprav se je zdelo, da boš s prestopom v Novo mesto po odhodu iz Velenja naredil korak nazaj, pa se je le-to izplačalo?

Mogoče je po prekinitvi pogodbe v Velenju zares izgledalo, da bo to korak nazaj, vendar se je tekom te sezone hitro izkazalo, da je bila to zame pravilna odločitev.

Kakšne načrte imaš v prihodnosti?

V kolikor bo situacija dovoljevala, mislim, da se bom še nekaj let ukvarjal z igranjem rokometa, kasneje pa menim, da se bom iz rokometa umaknil in se posvetil gradbeništvu, za katerega sem tudi zaključil magistrski študij.

Ter še za konec, kaj želiš sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Sporočil bi jim, naj v tem času ostanejo zdravi in pa predvsem pozitivni v dani situaciji. Ko se stanje umiri, jih lepo vabim, da spremljajo portal in ostalo rokometno dogajanje v Sloveniji.

More in Liga NLB