Connect with us

Ženski rokomet

Ajdovke pišejo zgodovino in dihajo za ovratnik velikemu Krimu

Foto: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

S Primorske prihajajo zelo prijetne novice, saj tamkajšnja ženska zasedba Mlinotest Ajdovščine popolnoma navdušuje v letošnji sezoni in se s tekmo več od Krima Mercatorja nahaja na prvem mestu, tik pred ljubljanskimi rokometašicami. Tokrat je v mlin padel Ž.U.R.D iz Kopra z rezultatom 30:21. Mlinarke čaka samo še evropski Krim. Datum srečanja s strani Ljubljančank še ni potrjen.

V petek je bil na Policah odigran Primorski derbi, ki pa se je tokrat odvil brez drame. Po začetnih minutah nervoze so Mlinarke prevzele vajeti v svoje roke in se počasi toda vztrajno oddaljevale Koprčankam. Prva opazna razlika je prišla na vrsto v 15. minuti srečanja, ko je krožna napadalka Jana Krapež zadela za tri zadetke prednosti. Na delovno temperaturo je prišla tudi Aleksandra Petrukhina, ki je začela nizati obrambe, kot po tekočem traku. V napadu je s streli z razdalje mrežo Špele Fidel neusmiljeno polnila Dominika Mrmolja.  Zaradi strnjene 6-0 obrambe so Ajdovke dosegle tudi nekaj lahkih golov po zaslugi Nataše Janković Rustja in Nuše Fegic. Polčas se je končal s +7 za domačinke (14:7).

https:/si/si.gorenje.com/

Trener Dean Kovšca je zaradi udobne prednosti, v drugem delu namenil priložnost še ostalim igralkam. Kljub temu je prednost rasla in se večino drugega polčasa gibala okrog desetih zadetkov naskoka. Ajdovke velja pohvaliti za res čvrsto igro v obrambi, v drugem polčasu se je nekajkrat izkazala tudi vratarka Tea Brecelj. Napad na čelu z Mrmoljevo in Špelo Ferfolja pa je bil več kot dovolj razpoložen, da je zmaga ostala v mestu ob mrzli reki. Kot zanimivost dodajmo, da so se v strelsko statistiko vpisale prav vse igralke, razen obeh vratark.

Strelsko je ponovno najbolj izstopala 25-letna Dominika Mrmolja, ki je zadela osemkrat, štirikrat pa Špela Ferfolja. Odlično sta svoji vlogi v vratih opravili Petrukhina s 14-imi obrambami in Tea Brecelj s petimi.

Ferfolja: Tako uspešne jeseni še ni bilo

Dvorana v Ajdovščini vsako tekmo privablja kopico domačih navijačev. Foto: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Suverena zmaga Ajdovk, ki so znova dokazale, da bo potrebno v letošnji sezoni še kako računati na njih. Zadnji, deveti krog v jesenskem delu je rezerviran za derbi z evropskim Krimom. Točen datum v taboru Mlinotesta pričakujejo tekom tega tedna.

»Odkar igram za Mlinotest, tako uspešne jeseni še ni bilo. Derbi smo sicer začele malo v krču, saj so bile prejšnje tekme s Koprčankami večkrat kar napete. Na srečo smo se dokaj hitro otresle pritiska in začele igrati tako, kot znamo,« je po dvoboju za Primorske novice dejala Špela Ferfolja.

1. A DRL za ženske, 8. krog:
Petek, 9. novembra:
ŽRK Mlinotest Ajdovščina
– ŽURD Koper 30:21 (14:7)
Mrmolja 8, Ferfolja 4; Kadić 4, Teraž, Škabar in Petrinja po 3.

LESTVICA:

Poz Ekipa T W D L Pts
1 ŽRK Mlinotest Ajdovščina 8 8 0 0 16
2 RK Krim Mercator 7 7 0 0 14
3 RK Zelene Doline Žalec 7 5 0 2 10
4 ŽRK Z’dežele Celje 8 5 0 3 10
5 ŽRK Krka 8 5 0 3 10
6 Ž.UR.D. Koper 8 4 0 4 8
7 ŽRK Velenje 7 2 0 5 4
8 ŽRK Izola 7 0 2 5 2
9 ŽRD Litija 8 0 1 7 1
10 ŽRK Aklimat Ptuj 8 0 1 7 1

More in Ženski rokomet