Connect with us

EHF Liga prvakov

15 dobrih minut ni dovolj za zmago

Francozinja Sercien Ugolin je ob uradnem debiju za Krim Mercator dosegla pet zadetkov. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

15 dobrih minut ni dovolj za zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodni evropski tekmi pred praznimi tribunami stoženske dvorane priznale premoč norveškemu Kristiansandu s tesnih 26:27 (9:14). V taboru aktualnih slovenskih prvakinj vlada manjše razočaranje, saj so Tigrice imele veliko priložnost za zmago, a 15 minut dobre predstave ni dovolj za zmago.

Ekipa norveškega Kristiansanda spada med favoritinje za preboj za sklepni turnir najboljše evropske četverice. Večina igralk je norveških reprezentantk, njihov slog pa izvira iz Skandinavije – veliko protinapadov in hitro izvajanje centra. Med najizkušenejše igralke spada legendarna Heidi Loke, ki skupaj z zvezdnico Noro Mork želi popeljati ekipo na finalni turnir EHF Lige prvakinj.

Razočaranje zaradi tesnega poraza

Tigrice se bodo prihodnji vikend podale v Rusijo, a pot zaradi trenutne situacije zaenkrat še ni vprašljiva. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Ni dvoma, da so pri Krimu nekoliko razočarani, potem ko so se po zaostanku s sedmimi zadetki, že vrnili med žive in bili blizu uvodne evropske zmage, a se ni izšlo. Za morebiten preobrat sta manjkali vsaj dve minuti, v končnici pa se je razigrala tudi Brazilka Samara Vieira in norveškim rokometašicam nasula sedem zadetkov.

Uroš Bregar je bil zadovoljen z igro Tigric v končnici tekme. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

»Pričakovali smo hitro igro tekmic, kar so tudi pokazale, vse do zadnjih 15. minut tekme, ko smo ustavili nekatere njihove razpoložene igralke. Čestitam gostjam, pohvaliti moram tudi svoje varovanke za dobro prikazano igro, ob koncu tekme,« je po obračunu dejal Uroš Bregar.

»Razočarane smo, predvsem za to, ker nismo našle rešitve za Norvežanke v prvem polčasu. Kot je povedal trener, smo bile tudi me zadovoljne s svojo igro zadnjih 15. minut. Žal to ni bilo dovolj za preobrat,« pa dodala kapetanka Nina Žabjek.

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, 1. KROG (SKUPINA A):
Sobota, 12. septembra, ob 18.00 (Arena Stožice, Ljubljana):
RK Krim Mercator – Vipers Kristiansand 26:27 (9:14)
Krim Mercator:
 Gjerek, Vojnovič, Risović 12 obramb (1 zadetek); da Silva Vieira 8 (1), Jurič 1, Sercien Ugolin 5 (1), Abina 3, Žabjek 1, Pletikosić 1, van Kreij 2, Klemenčič 1, Ljepoja 1, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik 2; Trener: Uroš Bregar.
Vipers Kristiansand: Pedersen, Eriksson 19 obramb; Arntzen 2, Dahlum, Mørk 2 (1), Jonassen 3, Waade, Sulland 3 (3), Andenaes, Kristiansen 1, Dahl, Tomac, Ytterend, Naes Andersen 2, Knedlikova 3, Løke 9.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov