Connect with us

1. A DRL za ženske

Krkašice z odliko nad Celjankami, Koper po preobratu do točke

Novomeščanke so dobile derbi kroga proti Celju. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Krkašice z odliko nad Celjankami, Koper po preobratu do točke

Sobotni večer so zaznamovale tri tekme 2. kola prve ženske rokometne lige. Primorski derbi med Izolankami in Koprčankami se je končal brez zmagovalca, Žalčanke so tesno ugnale Velenje, medtem ko je novomeškim rokometašicam zanesljivo uspelo slaviti proti celjskemu klubu.

Že včeraj sta bili na delu zasedbi Mlinotest Ajdovščine ter Litije. Slednja je v domači dvorani morala priznati premoč favoriziranim Ajdovkam, ki tudi letos napovedujejo izrazit boj za vrh lestvice. V Litiji so namreč slavile z 22:35 (11:19) in na svoj račun vpisali novi dve točki.

Koprčanke po preobratu do točke

Primorski derbi so bolje pričele rokometašice Izole in že na uvodu nabrale nekaj prednosti. V 11. minuti je Maja Krese zadela za +3 (2:5), v nadaljevanju se je prednost še stopnjevala in ob koncu prvega polčasa znašala visokih +7 (9:16).V drugem delu so se domačinke prebudile in topile prednost, v končnici pa z golom Kristine Petrinja poravnale izid na 28:28.

Pri domačinkah je devetkrat zadela Karin Vatovec, v izolskih vrstah pa sta po šest golov dosegli Maja Krese in Sara Hodžič.

Vrhunska igra Krkašic proti Celju

Erin Novak je blestela z osmimi zadetki. Foto: ŠD Šport

Novomeške rokometašice so v derbiju drugega kola v dvorani Stopiče gostile ekipo Z’dežele, ki jo vodi Miša Marinček Ribežl. V obračun so Farmacevtke krenili z veliko mero motivacije, kar se je poznalo že na uvodu obračuna. Stalno so diktirale tempo in ob odmoru vodile s 16:13. V drugem delu se je prednost še dodatno povečala in obračun je Krkašicam pripadel z izidom 30:23.

V novomeških vrstah sta s kar osmimi zadetki blesteli mladinska reprezentančna kapetanka Erin Novak in Živa Čopi, pet žog v novomeško mrežo pri Celju pa poslali Lea Krajnc in Izza Bon-Brzin.

Žalčanke strle žilav velenjski odpor

Zasedba Žalca je v novo sezono krenila pod taktirko novega trenerja. To je po novem postal dosedanji članski trener trboveljskega Rudarja in mlajših žalskih kategorij, Marko Dobrković. Slednji je med drugim v ekipo dobil tudi dve novinki – Lauro Gorjup in Sanjo Vrček. Prav obe sta se vpisali med strelke ob današnji zmagi z 22:18 (13:8).

Pri Žalcu je bila sicer s sedmimi goli najučinkovitejša Anika Strnar, pri Velenjčankah pa enkrat manj zadela Nastja Ferenc.

1. A DRL ZA ŽENSKE, 2. KROG:

Sobota, 12. septembra, ob 18.00:
ŽURD Koper – ŽRK Izola 28:28 (9:16)
Vatovec 9 (4), Petrinja (1) in Škabar (3) po 6; Hodžič (2) in Krese (2) po 6.
ŽRK Krka Novo mesto – ŽRK Z’dežele 30:23 (16:13)
Novak (2) in Čopi (1) po 8; Krajnc in Bon-Brzin (2) po 5.

Ob 19.30:
RK Zelene Doline Žalec – ŽRK Velenje 22:18 (13:8)
Strnar 7 (2), Vrček 6 (1); Ferenc 6, Smonkar 4 (1).

PRESTAVLJENO:
RŽK Zagorje – RK Krim Mercator

ŽE ODIGRANO:
ŽRD Litija – ŽRK Mlinotest Ajdovščina 22:35 (11:19)
Bajc 6, Kogovšek 5 (1); Mrmolja in Bytyqi po 7.

ŽRK Ptuj je prost.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in 1. A DRL za ženske