Connect with us

Reprezentančni rokomet

Zorman pričenja novo ero, v igri povratek Skubeta

Veselin Vujović (levo) in Uroš Zorman (desno) bosta odslej še tesneje sodelovala. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Danes je v Ljubljani potekala novinarska konferenca pred začetkom jesenskega dela aktivnosti moške reprezentance, ki se bo januarja prihodnje leto potegovala za olimpijsko vozovnico v Tokiu na EP v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem. Glavna vest je seveda slovo Uroša Šerbca po kar nekaj letih, slednjega pa bo v vlogi prvega Vujovićevega pomočnika zamenjal Uroš Zorman. Hkrati je pred povratkom v reprezentanco celo Sebastian Skube.

Vodstvo RZS je po neprepričljivih junijskih predstavah reprezentance proti Latviji in Estoniji napovedovalo določene spremembe, pred najbolj pomembnim turnirjem v tej sezoni pa povleklo nekatere poteze in na mesto pomočnika imenovalo Uroša Zormana, ki je pomočnik slovitega Talanta Dušebajeva pri poljskem prvaku Vive Kielce. To dolžnost je v minulem obdobju selektorja Vujovića imel Uroš Šerbec.

https://si.gorenje.com/

»Ob tem je pisarna zveze opravila pogovora z Markom Bezjakom in Sebastianom Skubetom, oba igralca sta izrazila pripravljenost in željo po igranju za reprezentanco,« so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Sebastian Skube se utegne vrniti v reprezentanco. Foto: Orlen Wisla Plock

Slovenija bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 9. in 26. januarjem 2020 na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, lovila zadnji vlak za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. V prvem delu bo nastopila v skupini F v Göteborgu, v njej so še Švedska, Švica in Poljska, v primeru preboja v drugi del tekmovanja – vanj se bodo uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh šestih skupin – pa se bo križala z izjemno močnima skupinama D in E, v katerih so nekatere velesile mednarodnega rokometa, kot so Francija, Danska in Norveška.

Hkrati naše fante v oktobru čakata še dve pripravljalni tekmi proti Nizozemcem ter Srbom, medtem ko se bo sklepni del priprav za prvenstvo pričel 25. decembra. »V prihajajočih mesecih želimo iz nabora igralcev izluščiti kvaliteto in sestaviti takšno reprezentanco, ki bo delovala kot kolektiv. Poleg tega moramo vsi narediti kar je v naši moči, da pridemo do želenih rezultatov,« je dejal predsednik zveze Franjo Bobinac.

Selektor Veselin Vujović cilja na preboj na OI leta 2020 v Tokiu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Uroš bo ob svojemu prihodu v reprezentanci dobil priložnost, da se dokaže kot trener in da s svojim znanjem pripomore k boljši pripravi. Želim si, da moji igralci dajo 100 odstotkov od sebe in če bo to pomenilo, da se bomo borili za medaljo, da bomo to medaljo tudi vzeli. Ne želim pa, da zaradi različnih razlogov dajo le 30, 50 ali 80 odstotkov,« je dodal Veselin Vujović

More in Reprezentančni rokomet