Connect with us

Uncategorized

Zmaji v prihodnji sezoni z evroligaškim trenerskim štabom!? Pred prihodom v Ljubljano črnogorski zvezdniški dvojec!

Foto: vszi

Košarkarji Petrola Olimpije bodo danes ob 17. uri gostovali pri MZT-ju iz Skopja, v primeru zmage pa bi bil obstanek teoretično tudi zagotovljen. Po poročanju Dnevnika naj bi se vodstvo Petrola Olimpije začelo dogovarjati, kdo bo v prihodnji sezoni trener Ljubljančanov. Za prihod se zelo omenja črnogorski dvojec Duško Vujošević in Dejan Radonjič.

Da naj bi se v prihodnje obetali boljši časi za ljubljanske košarkarje, smo o tem že poročali. To je na tiskovni konferenci izjavil tudi prvi mož Petrola Olimpije, Tomaž Berločnik, ki je od 4.7.2017 uradno predsednik »zmajev«. V štirih letih je cilj, da bi uspeli priti nazaj v evroligo, a hkrati poplačati ves dolg, ki so ga imeli v preteklosti.

Po slabih rezultatih je s stolčka Olimpije odneslo Gašperja Okorna. Slednjega je do konca sezone zamenjal Zoran Martić, sicer že pomočnik trenerja v preteklosti. Vodstvo kluba pa se je že zdaj začelo pogovarjati, kdo b novi trener zmajev v prihodnji sezoni.

Za resne rezultate se v Ljubljani pripravlja prihod črnogorskega dvojca, ki sta oba že delovala v evroligi. Gre za Duška Vujoševića, sicer nekdanjega trenerja Partizana in CSKA Moskve ter aktualnega selektorja bosnske košarkarske reprezentance.

Drugi pa je Dejan Radonjić, ki je v svoji karieri vodil beograjsko Crveno Zvezdo in Budućnost, leta 2011 je bil tudi selektor Črne Gore.

Omenjena strokovnjaka sta v košarkarskem svetu priznani imeni. Oseminpetdesetletni Duško Vujošević je v letih 2001 do 2010 pri Partizanu postavil sistem dela, po katerem je bila pred njim znana Olimpija Zmaga Sagadina. Iz nadarjenih je proizvajal izjemne igralce, ki so odhajali v najmočnejše evropske klube ali ligo NBA, hkrati pa skrbel za izjemne rezultate, z vrhuncem v sezoni 2008/09, ko se je Partizan prebil na zaključni turnir evrolige. Oseminštiridesetletni Dejan Radonjić pa je po osmih letih vodenja Budućnosti leta 2013 prevzel Crveno zvezdo in iz nje v štirih letih naredil stabilnega evroligaša. Ker je Vujošević zaradi diabetesa v slabem zdravstvenem stanju, zaradi gangrene so mu morali amputirati celo prst na nogi, ga poleti čaka presaditev ledvic, nato pa stalni zdravniški nadzor. Pogoji za sladkorne bolnike so v Sloveniji precej boljši kot v Srbiji, zaradi česar naj bi se Vujošević preselil v Ljubljano, pri Olimpiji pa prevzel nekakšno vlogo nadzornika oziroma svetovalca. »Košarka je najboljše zdravilo. Imam diabetes, trenutno za preživetje potrebujem odmerek inzulina na dan, prav tako pa za življenje potrebujem tudi odmerek košarke,« je za srbske medije pred kratkim dejal Duško Vujošević in s tem potrdil, da se ne glede na vse ne namerava umakniti iz košarke.dejal Duško Vujošević in s tem potrdil, da se ne glede na vse ne namerava umakniti iz košarke.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized