Connect with us

Uncategorized

Slovenija proti Italiji

FOTO: https://photos.google.com/share/AF1QipMsaWZnvIzD6j-OpMYd2fjVf6Iax_kGQr3uHPv5tXDM46uP9N7oAKeZ_AuHoyEhwg/photo/AF1QipMWVVIDk3oRE-wPv003PyZRZjq18fufLoHacpCw?key=eWRnZU40cS1PTXJOR21OMy1OZU9oY3RsQWVSTWx3

Ob 20:45 uri, se bo v Areni Stožice odvijala druga tekma za slovensko futsal reprezentanco. Nasprotniki bodo futsalerji Italije. Ti so svojo prvo tekmo odigrali solidno, saj so remizirali s Srbijo.

To bo zelo pomembna tekma za obe reprezentanci, saj bi jih zmaga ene ali druge reprezentance popeljala do četrtfinala. Tako bo za Italijane odločala zadnja tekma, proti futsalerjem naše Slovenije. Tekma bo napeta, obe reprezentanci imata v statistiki vpisani remi, zato bi zmaga našim rojakom prišla ravno prav za uvrstitev v četrtfinale.

Na tem prvenstvu pa tudi ne gre brez besede “če”. Skratka, če naši premagajo Italijane, se neposredno uvrstijo v četrtfinale. V obratnem primeru lahko v četrtfinale potujejo Italijani. Nadaljevanje je možno tudi za Srbe. V primeru, da se tekma konča z izidom 0:0, bo Srbija vodilna v skupini. Če se tekma konča z rezultatom 3:3, ali pa bo remi višji, npr. 4:4 … , pa so lahko Slovenci na prvem mestu, kar pa Srbe pošlje na 2. mesto, Italijane pa na 3. Tako bi se Slovenija in Srbija uvrstila v četrtfinale, Italija pa bi morala odpotovati domov. V primeru remija Slovenije z Italijo z rezultatom 2:2, bi se Slovenci okronali s 1. mestom v skupini, o drugemu potniku pa bi odločali kartoni.

Za napoved končnega izida je Andrej Dobovičnik komentiral takole:

“Težko je karkoli napovedati. Brez veze je špekulirati in kalkulirati. Treba je iti na polno. Italijani na prvi tekmi (s Srbi so remizirali z 1:1) gotovo niso dobili, kar so želeli. Zdaj bodo želeli to dobiti proti nam.”

Je pa selektor povedal tudi, da se Italijani dosti hitreje gibljejo po igrišču, da so tekalno zelo sposobni, opravljajo veliko letečih menjav ter da imajo dobre prekinitve.  A vendar selektor naših futsalerjev verjame na najboljše, kakor tudi slovenski ljubitelji futsala.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized