Connect with us

Liga NLB

Žiga Mlakar pred vrati Zlatoroga?

Foto: Orlen Wisla Plock

Žiga Mlakar pred vrati Zlatoroga?

Kot smo uspeli izvedeti, je levoroki reprezentant Žiga Mlakar blizu povratka v celjski Zlatorog, potem ko se v zadnjem času s poškodbami ubada Matic Grošelj. Slednjega naj bi zamenjal kar Mlakar in tvoril desni zunanji položaj z mladim Tadejem Kljunom, ki je proti Dancem odlično odigral.

Tomaž Ocvirk bi z Mlakarjem dobil pomembno okrepitev v boju za izločilne boje EHF Lige prvakov. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Mlakar je rokometno pot sicer začel prav v knežjem mestu. Priložnost v članski konkurenci je dobil že pri rosnih 17 letih, in sicer v drugi ekipi, dokaj kmalu pa prišel do prvega moštva. Član slednjega je bil kar nekaj let, v sezoni 2014/2015 se sicer kalil v Mariboru, po sezoni 2017/2018 pa iz Celja odšel v Wislo Plock.

Član slednje je bil zadnji dve leti in letošnjo sezono začel v hrvaškem PPD Zagrebu, vendar se na veliko presenečenje poslovil po vsega nekaj tednih. Dobili smo informacijo, da je blizu sklenitve dogovora z aktualnim prvakom Celjem Pivovarno Laško, kjer bi bil zelo pomembna okrepitev pred nadaljevanjem sezone. Matic Grošelj ima nekaj težav s poškodbami, zato bi Kljun veljal za izjemno okrepitev namesto njega.

Poleg tega bi tvoril desni zunanji položaj s perspektivnim Tadejem Kljunom, ki je vrhunsko nadomestil Grošlja in na uvodni tekmi EHF Lige prvakov mrežo danskega Aalborga zatresel kar šestkrat.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB