Connect with us

Uncategorized

Zdesetkani mladinci do zmage proti članski ekipi Alžirije

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport
Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska mladinska reprezentanca bo med 19. in 29. julijem nastopala na evropskem prvenstvu v Celju. Včeraj so na Rogli odigrali prijateljsko tekmo proti članski reprezentanci Alžirije ter zmagali s 33:26.

Mlada izbrana vrsta Slovenije, ki jo vodi Saša Praprotnik, je na včerajšnjem srečanju proti članski reprezentanci Alžirija, nastopila brez Tilna Kosija, Domna Makuca, Gašperja Horvata, Mihe Kavčiča ter Kristjana Horžena. Alžirija je letošnje afriško prvenstvo zaključila 6. mesto in ostala brez nastopa na Svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekalo na Danskem ter v Nemčiji.

Evropsko mladinsko prvenstvo bo potekalo v Celju med 19. in 29. julijem. Slovenija bo priprave na veliko tekmovanje začela 29. junija na Rogli. V pripravljalnem obdobju bo odigrala štiri prijateljske tekme s Češko (5. in 6. julij) ter Hrvaško (11. in 13. julij).

»Glede na to, da je bil to šele prvi in krajši del naših priprav na domače Evropsko prvenstvo mislim, da smo prikazali zelo solidno igro. Rezultat ni bil v prvem planu, ker pa smo željni zmage na vsaki tekmi, smo je veseli. Fizična priprava in naša igra, kljub zmagi seveda še ni na željenem nivoju, vendar imamo še nekaj časa do začetka prvenstva, do takrat pa upam in sem prepričan, da bomo 100% pripravljeni za izpolnitev cilja,« je za naš portal o poteku priprav dejal desnokrilni rokometaš Domen Novak.

Rogla, nedelja, 10. junija:
SLOVENIJA : ALŽIRIJA 33:26 (18:11)
Slovenija: Ozmec 2, Pipp 3, Mazej 2, Ocvirk 4, Kunst 3, Sardinšek Ekart, Hebar 3, Dobovičnik 3, Gartner 4, Novak 1, Žabič 5, Justin 3, Ferjan, Dobaj.
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized