Connect with us

Evropska tekmovanja

Vujovičevi varovanci brez polfinala EHF pokala

Rokometaši RD KOpra 2013 so še drugič izgubili v EHF pokalu, kjer so zapravili možnosti za uvrstitev v polfinale. Hrvaški Nexe je bil še drugič zanesljiv, saj je z rezultatom 29:24 razblinil sanje Kopra o uvrstitvi v polfinale.

Koprčani so bili večji del prvega polčasa povsem enakovredni gostiteljem, ki so v nadaljevanju izkoristili prednost domačega igrišča in vseskozi držali goste na varni razdalji. Uvodni napad srečanja je pripadel domačinom in po slabi minuti igre je zadel Gadža. V prvem napadu Kopra je lepo zadel Guček ter poravnal rezultat na 1:1. Našice so s svojo počasno igro še vedno našle pot do zadetka, vendar ne za dolgo, saj jim je nasproti stal koprski vratar Postogna. Na začetku je zbral dve obrambi. Zaradi trde obrambe so gostje prišli tudi do lahkih zadetkov iz protinapadov.Smolnik je zadel za vodstvo 3:2, a Kopru je zmanjkalo koncentracije, saj so domačini zadeli 2 lahka zadetka in povedli s 5:3. 10. minuta je prinesla razna nesoglasja s strani Kopra, saj sta sodnika puščala precej grobo Hrvaško igro. To je tudi razjezilo slovenskega selektorja Veselina Vujovića, zakar sta mu sodnika v 11. minuti pokazala rdeč karton.

Sojenje je razjezilo slovenskega selektorja Veselina Vujovića, zakar sta mu sodnika v 11. minuti pokazala rdeč karton. FOTO: RD Koper 2013

Takrat so domačini vodili za gol, iz težkega položaja je za izenačenje zadel Zugan. Domačini so izkoriščali priložnosti z igralcem več, vendar so jih Koprčani s srčno in premišljeno igro poizkušali ujeti oz. želeli so si držati priključek.  Proti koncu prvega polčasa je trener domače ekipe Horvat zahteval minuto odmora po tem, ko so domači igralci zastreljali 2 priložnosti v napadu. Za domače je zadel Leban in prednost za Nexe je bila ponovno + 3 pri izidu 15:12. Poizkus cepelina Koprčanov, ko je Bratkovič podal Grzentiču je s dobro obrambo izničil domači vratar Lelić. Polčas se je tako zaključil z zgrešeno 7-metrovko Zrnića pri izidu 15:12.

V drugem polčasu so se Koprčani le zbrali in zadeli za -2, zadel je Krečič. V prvem napadu domačih sta sodnika pokazala dvojno izključitev – pri domačih sta izključila Šipića, pri Kopra pa Grzentiča. Nato je bil izključen še Smolnik zaradi domnevnega prekrška nad enim izmed domačih igralcev.V 35. minuti je Grzenič prejel novo dvominutno kazen zaradi prezgodnjega vstopa na igrišče, Postogna pa je lepo ubranil strel Barišiču in zadržal rezultat pri 18:15. Pomočnik trenreja Kralj, je poslal v igro Rapotca, ki je hitro priboril izključitev pri domačih, s številko 8 je bil drugič nocoj izključen Mrđenović in Koprčani so to izkoristili ter dvakrat zadeli preko Bratkoviča ter se tako približali na 3 zadetke zaostanka pri 21:18. Leban je v 43. minuti zastreljal priložnost za Nexe, Koprčani so stekli v protinapad, sodnika pa sta ustavila uro in pokazala dvominutno kazen Rapotcu. To so Našičani s pridom izkoristili, saj so spet povišali vodstvo za +4. V 47. minuti je Postogna ubranil stel s 7. metrov Barišiču in Koprčani so se ponovno pognali v lov za nasprotnikom. V hitrem protinapadu je lepo prišel na strel Smolnik in zatresel nasprotnikovo mrežo za 23:20. V 49. minuti je Gadža lepo zaigral prekršek, sodnika sta nasedla in pokazala 2 minuti Rapotcu, minuto in pol pa še Grzentiču, ki je tekmo končal z rdečim kartonom. Koprčanom je po tej sodniški odločitvi padla motivacija, nekajkrat so še zadeli, a manjšega zaostanka kot od 3 golov niso mogli dobiti. Za poslovitev iz EHF pokala so poskusili še s cepelinom, ki se ni izšel po najboljših željah. Tako se je tekma v Našicah končala z rezultatom 29:24 v prid domačinov. Zdaj se Koper fokusira na državno prvenstvo in pokal, v sredo pa v goste prihajajo rokometaši Dobove, ki bodo odigrali zaostalo tekmo 17. kroga 1.NLB lige.

Koper se tako poslavlja od EHF pokala, fokus preusmerja na 1.NLB ligo, FOTO: RD Koper 2013

POKAL EHF 
SKUPINA C, 4. krog

NEXE – KOPER 2013 29:24 (15:12)

Nexe Našice: Lelić, Pilipović, Šipić 3, Koncul, Gadza 4, Leban 6, Eter 2, Zrnić 5, Mrdženović, Barišić-Jaman 8, Manci Mičević, Buvinić, Greganić 1, Jurić Grgić, Lavrič, Tomić.

Koper 2013: Postogna, Vončina, Dolenc, Grzentič 1, Vlah 1, Krečič 3, Matijaševič 2, Kocjančič, Moljk, Zugan 1, Rapotec, Smolnik 3, Sokolič 1, Guček 4, Sever 2, Planinc, Bratkovič 6.

Sedemmetrovke: 5/3; 2/2.
Izključitve: 12 min; 16 min.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Evropska tekmovanja