Connect with us

Reprezentančni rokomet

Vujović že pred EP 2020 končuje selektorsko pot?

Veselin Vujović (desno) utegne sodelovanje s predsednikom RZS Franjo Bobincem (levo) končati že pred januarskim EP. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Po slovenskih rokometnih kuloarjih se ta teden pojavljajo govorice o morebitni zamenjavi slovenskega selektorja Veselina Vujovića še pred pričetkom EP 2020. Po poročanju edinega slovenskega športnega časopisa Ekipa SN, na zvezi niso ravno navdušeni nad igro slovenske izbrane vrste.

Govorice se po slovenskem rokometnem zemljevidu širijo že dalj časa. Vodstvo Rokometne zveze Slovenije naj ne bi bilo zadovoljno s predstavami naše reprezentance v zadnjem času, saj napredka ni vidnega že od lanskoletnega januarskega EP. V oktobrski akciji je remi proti Nizozemski znova spomnil na kvalifikacije za turnir stare celine, ki ga bodo čez nekaj mesecev gostile Švedska, Norveška in Avstrija. Tekma proti Srbom pa je le deloma popravila celoten vtis s prve tekme.

https:/si/si.gorenje.com/

Že res, da Franjo Bobinac skupaj s predsedstvom cilja na medaljo na januarskem EP in preko olimpijskih kvalifikacij na uvrstitev v Tokio 2020, a tako velikega zaupanja, kot je bil recimo pred letom dni nazaj, ni več.

Slovence januarja čaka nastop na EP na Švedskem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Informacije naj bi namigovale na zamenjavo na selektorskem položaju že pred januarskim EP, če se bo zveza zanj odločila. Kot glavnega kandidata so številni viri omenjali predvsem slovitega Talanta Dušebajeva, ki se je ob koncu meseca oktobra v Sloveniji udeležil tako Rokometne simfonije v celjskem Zlatorogu kot 70. obletnice Rokometne zveze Slovenije na Ljubljanskem. Poleg legendarnega trenerja poljskega velikana iz Kielc, pa bi se s selektorskim stolčkom spogledovala tudi strateg PSG-ja Raul Gonzales ter španski trener Juan Carlos Pastor.

Ni dvoma, da utegne več znano biti že v prihodnjih dneh, saj takšnega zaupanja, kot ga je imel Vujović v vodstvu zveze pred dvema letoma ob koncu SP v Franciji, ni več.

More in Reprezentančni rokomet