Connect with us

Reprezentančni rokomet

Vranješ na Kodeljevem vesel zbora

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska moška članska reprezentanca se je danes na Kodeljevem ponovno zbrala po nekaj mesecih, in sicer kot prva evropska reprezentanca. Cilji za prihodnje ostajajo isti – SP 2021 v Egiptu in uvrstitev na OI 2021 v Tokiu.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Po zaključku januarskega evropskega prvenstva je bila slovenska moška članska rokometna reprezentanca v pričakovanju pestrega nadaljevanja leta 2020. Aprila je bil v Berlinu predviden kvalifikacijski turnir za nastop na poletnih olimpijskih igrah.

Rokometna zveza Slovenije je reprezentančnim kandidatom ponovno omogočila snidenje in skupen trening, prizorišče zbora je bila dvorana Kodeljevo v prestolnici, kjer domuje bodoči prvoligaš LL Grosist Slovan. Reprezentanti so se po treningu opravili tudi na skupno kosilo.

»Hotel sem se znova videti z igralci, se malce pogovoriti tudi o preteklem evropskem prvenstvu in da naredimo korak naprej. Situacija zagotovo ni rožnata, fantje so bili zdaj dolgo časa brez treninga in tekem. Trenirali so doma. Zato je dobro, da smo se srečali in da se pogovorimo tudi o prihodnosti. Kljub vsemu naši cilji ostajajo enaki,« se je vrnitve na slovenska tla izjemno veselil Vranješ.

SEZNAM REPREZENTANCE: Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Nejc Cehte, Darko Cingesar, Jure Dolenec, Klemen Ferlin, Matej Gaber, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Urh Kastelic, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Žiga Mlakar, Rok Ovniček, Mario Šoštarič, Rok Zaponšek, Miha Zarabec in Igor Žabić.

More in Reprezentančni rokomet