Connect with us

Uncategorized

Vodilni Zagrebčani ponižani na Kekovi Rujevici!

HNK Rijeka je pod vodstvom bivšega slovenskega selektorja Matjaža Keka v 23. kolu HNL-ja šokirala s prepričljivo zmago nad hrvaškim prvakom Dinamom! Rečani so dokazali, da so še kako resen kandidat za 2. mesto, za katerega se borijo s Hajdukom..

Dinamo, ki je sicer dosegel hiter zadetek za vodstvo z 0:1, bo verjetno imel po tekmi na Reki še dolgo nočne more. Začetek tekme je bil za gledalce prava uspavanka, ki pa je hitro razburkala njihova čustva, saj so gosti v 17. minuti preko bivšega reškega igralca Gavranovića dosegli gol za vodstvo. Domačini pa so po zaostanku potrpežljivo čakali na svojo priložnost in Modrim celo prepustili pobudo, kar se jim je po 90. minutah tudi obrestovalo. Zagrebčani so samo 2 minuti uživali v vodstvu, ko je gostujoči vratar Livaković namesto Leškoviću postregel žogo Čolaku in njegov strel še uspel zaustaviti, ni pa mu uspelo pri strelu Heberja, ki je Rečane vrnil na začetni položaj. Dinamovci so postali nervozni. Drugi rumeni karton in s tem izključitev si je v 26. minuti prislužil Marko Lešković, kar pa se v sami igri gostov niti ni preveč poznalo. Pred drugim in tretjim golom za domačine pa sta neverjetno slabo odigrala Tongo Doumbija in Nikola Moro. Za Dinamovce je bil najprej poguben eden od njegovih bivših igralcev  Domagoj Pavičić, ki je na začetku drugega dela po katastrofalni napaki gostujočega vratarja Dominika Livakoviča dosegel sijajen gol za vodstvo Rečanov.  Veliko napako Filipa Benkovića je unovčil razigrani Heber, ki je še enkrat zatresel zagrebško mrežo v 60. minuti. Končni izid je postavil rezervist Jakov Puljić s prostim strelom tri minute pred koncem.  Z 20 metrov je mojstrsko zavrtinčil žogo prek živega zidu, pri tem pa je bil vratar Livaković nemočen in žoga se je znašla za njegovim hrbtom.

Rečani so nato pobudo prepustili Dinamu. Če bil bil Olmo na drugi strani v 82. minuti bolj natančen pri strelu, bi se lahko domačinom približali, tako pa je Reka dosegla prepričljivo zmago nad Dinamom.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized