Connect with us

Liga NLB

Vinarji generalka pred balkansko poslastico

Pivovarji se bodo drevi udarili z Ormožem, v nedeljo pa z Zagrebom. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Danes se z obračunom v celjski Areni Zlatorog med domačimi Celjani in rokometaši ormoškega Jeruzalema pričenja 9. krog Lige NLB. Pivovarji bodo tekmo z Ormožani vzeli kot generalko pred nedeljskim balkanskim spektaklom proti hrvaškemu prvaku PPD Zagrebu.

Danes je na sporedu prva tekma 9. kroga Lige NLB, ko v dvorano Zlatorog prihaja ekipa Jeruzalem Ormoža. Ta trenutno zaseda 9. mesto na prvenstveni lestvici, ko so zabeležili dve zmagi (Izola, Krka), en remi (Loka) in pet porazov.

Pred pivovarji pa je precej naporen ritem tekem. V 33 dneh jih čaka kar 10, zato bodo priložnost danes predvidoma dobili nekateri igralci z manjšo minutažo v evropskih tekmovanjih. Priložnost je že na Madžarskem proti Pick Szegedu odlično izkoristil mladi levokrilni talent celjske rokometne šole Filip Rakita. Hkrati prav velike vloge v EHF Ligi prvakov nima tudi Stefan Žabić, medtem ko Tobias Cvetko večinoma časa preživi v obrambi.

https:/si/si.gorenje.com/

»Na vsakega nasprotnika se pripravljamo enako zavzeto, naj bo to Szeged ali Ormož. Slednji bo vsekakor nevaren nasprotnik, ki sem ga pričakoval nekoliko višje na lestvici. Vse njihove tekme so dokaj izenačene, česar pa seveda mi ne bomo želeli tokrat. Z našo prepoznavno igro, ki nas krasi v tej sezoni, torej v prvi vrsti z odlično obrambo, moramo tudi to tekmo mirno pripeljati do konca,« je pred tekmo za klubsko spletno stran spregovoril levoroki Domen Novak.

Srečanje med Celjani in Ormožani se drevi v Zlatorogu prične ob 18. uri, s prenosom na celjski FB strani.

Liga NLB, 9. krog:
Sreda, 6. novembra, ob 18.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – RK Jeruzalem Ormož

Četrtek, 7. novembra, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje

Sobota, 9. novembra, ob 18.00:
MRK Krka Novo mesto – MRD Dobova

Ob 19.30:
RK Maribor Branik – RD Butan Plin Izola

Ob 20.00:
RD Koper – RK Slovenj Gradec

Ob 20.30:
RD Urbanscape Loka – RD Riko Ribnica

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB