Connect with us

Liga NLB

Velenjčani ob koncu sezone potegnili kratko

Velenjčani bi se letos lahko borili za naslov podprvaka, na koncu pa se morali sprijazniti s skromnim četrtim mestom. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Velenjčani ob koncu sezone potegnili kratko

Prvoligaši so v četrtek na izredni konferenci združenja Lige NLB potrdili predčasni zaključek tekmovalne sezone, ki ga je zaustavila epidemija korona virusa. Naslova prvaka se veselijo pri celjskemu klubu, drugo mesto je osvojila Riko Ribnica, bron pa je pripadel Trimu. V tem trenutku je najkrajšo potegnil velenjski klub, saj bi se namesto trenutnega 4. mesta definitivno boril za naslov podprvaka.

Zoran Jovičić je pred dobrim mesecem dni z velenjskim prvoligašev podaljšal pogodbo še za dve sezoni. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Še mesec nazaj si verjetno nobeden izmed nas ni mogel predstavljati, da se bomo znašli v situaciji kakršna je sedaj. Da bo epidemija smrtonosnega virusa ohromila ves svet. »Bili so spodrsljaji, a bile so tudi izjemne partije,« se je glasil naslov članka na velenjski klubski strani ob koncu sezone.

Velenjčani so tako zasedli nehvaležno 4. mesto v državi, na katerega so padli ravno po zadnji odigrani tekmi, preden se je Liga NLB zaustavila. »Dejstvo je, da se je tekmovanje končalo ravno pred zaključkom rednega dela prvenstva, nato bi nas čakalo še deset tekem končnice. Mislim, da je naš klub, zaradi te situacije najbolj oškodovan. Bili smo v težkem ritmu tekem sreda-sobota vse do trenutka, ko so se tekmovanja prekinila. Poznala se nam je tudi nezadostna širina igralskega kadra,« je o koncu prvenstva za zeleno mizo dejal velenjski strateg Zoran Jovičić.

Boj za četrtfinale EHF pokala se nadaljuje

V primeru, da se virus umiri, bo Rdeča dvorana v začetku junija dodobra napolnjena. Foto: SZ Velenje

Medtem ko je sezona državnega prvenstva že končana, pa je Evropska rokometna zveza pred kratkim sporočila kdaj bi se naj odigrale preostale tekme skupinskega dela Pokala EHF. Tekma z Magdeburgom v Rdeči dvorani bi naj bila odigrana 3. ali 4. junija, zadnja tekma skupinskega dela proti Nantesu pa 6. oz. 7. junija. Seveda ob predpostavki, da se zdravstvena situacija izboljša.

»Sedaj ko je prvenstva konec, smo v klubu še vedno v pripravljenosti za nadaljevanje Pokala EHF, ki bi naj bil junija. Vsak igralec ima napisan svoj individualni program, ki ga je pripravila naša kondicijska trenerka. Takoj ko bo zdravje to dovoljevalo, pa se bomo ponovno zbrali v Rdeči dvorani,« dodaja Jovičić.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB