Connect with us

Liga NLB

Vajdl gostuje v “domačem” Velenju

Vajdl je v preteklosti vodil tudi Gorenje Velenje, zdaj že drugič sedi na klopi Trima. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaše iz Trebnjega po zanesljivi zmagi nad Mariborom čaka nova pomembna tekma, in sicer gostovanje v Velenju. Slednje bo zaradi televizijskega prenosa na TV Slovenija 2, na sporedu že v četrtek ob 17.30.

Trebanjci so to nedeljo pred domačim občinstvom prikazali dobro predstavo in na krilih izjemne navijaške atmosfere ugnali Mariborčane. S šesto letošnjo zmago so utrdili tretje mesto na prvenstveni lestvici (več o tekmi TUKAJ).

Tokrat se četa Ivana Vajdla odpravlja na zahtevno gostovanje v Velenje, ki je za Trebanjce po končnem razpletu zadnjega medsebojnega obračuna zelo srečen kraj. Prav tukaj so trebanjski levi v lanski sezoni izrtžili remi z golom Gala Cirarja, ki je matičnemu klubu odščipnil točko s črte sedmih metrov po izteku igralnega časa.

Vajdl je svojo trenersko kariero začel v Velenju in ga v preteklosti vodil skupno dvakrat, nazadnje med letoma 2013 in 2015. Zdaj se prav z veseljem vrača v velenjsko Rdečo dvorano, kjer upa na zmago dolenjskega Trima.

https:/si/si.gorenje.com/

»Občutki po zmagi nad Mariborom so odlični, a časa za evforijo ni. Na sporedu je izjemno težko gostovanje v Velenju, ki je sezono začelo nekoliko slabše, vendar položaj na lestvici pred tekmo nič ne pomeni. Imamo nekoliko manj časa na pripravo tekmeca, a storili bomo vse, kar je v naši moči. V Velenje potujemo po točke, saj nimamo ničesar izgubiti in ne dvomim v kvaliteto naše ekipe,« pred tekmo pravi bosanski rokometaš Dean Šešić.

Bojanić prvič proti nekdanjemu klubu

Vladimir Bojanić (z žogo) je prav lani branil barve trebanjskega Trima. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Velenjčani so letošnjo sezono odprli nekoliko slabše, a položaj na lestvici prav nič ne pomeni pred četrtkovim obračunom. Vloga favorita kljub vsemu pripada ekipi, ki jo drugo sezono zapored s klopi vodi Zoran Jovičić. Eden izmed pomembnejših členov velenjske ekipe pa bo tudi krožni napadalec Vladimir Bojanić, ki je v Velenje prišel prav iz trebanjskih vrst.

»Trimo je zelo kvalitetna ekipa, kar so tudi dokazali do sedaj v prvenstvu. Pričakujem trdo tekmo, pomembno bo, da odigramo na najvišji možni ravni, saj lahko le tako pridemo do novih dveh točk. Verjamem, da bomo v domači dvorani pokazali naš pravi obraz in da se bomo na koncu zmage veselili mi,« meni Bojanić.

Srečanje med Gorenjem in Trimom se drevi v Rdeči dvorani začne ob 17.30, s prenosom na TV Slovenija 2.

Liga NLB, 9. krog:

Četrtek, 7. novembra, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje – prenos na TV Slovenija 2

Sobota, 9. novembra, ob 18.00:
MRK Krka Novo mesto – MRD Dobova

Ob 19.30:
RK Maribor Branik – RD Butan Plin Izola

Ob 20.00:
RD Koper – RK Slovenj Gradec

Ob 20.30:
RD Urbanscape Loka – RD Riko Ribnica

Že odigrano:

RK Celje Pivovarna Laško – RK Jeruzalem Ormož 40:21 (18:12) – več o tekmi TUKAJ
Rakita 9, Razgor 6, Novak in Cvetko po 4; Čudič 5, Ozmec 4, Kocbek 3.
LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB