Connect with us

EURO 2018 za ženske

V Kočevju in Celju obračun med slovenskimi in srbskimi rokometašicami

FOTO: RZS

26. in 29. septembra se bo v Kočevju in v Celju odvijal rokometni obračun med ženskima reprezentancama Srbije in naše Slovenije. Seveda bo to prijateljski obračun, saj se kaj kmalu začenja žensko evropsko prvenstvo, ki bo decembra potekalo v Franciji. 

Proti koncu septembra se bodo v Kočevju in v Celju na prijateljski tekmi pomerili ženski reprezentanci iz Srbije in gostiteljice srečanj Slovenije. Ti dve srečanji bosta kar pomembni, predvsem bosta pokazali pripravljenost obeh ekip, saj obe reprezentanci čaka težka naloga na francoskem evropskem prvenstvu.

Dvorani, kjer se bosta pomerili reprezentanci Srbije in Slovenije. Kočevska dvorana (levo) in Dvorana olovec v Celju (desno)

Kje bo igrala izbrana vrsta Ljubomira Obradovića?

Srbija se je na žrebu, ki je potekal v Parizu se je kvalificirala v predtekmovalno skupino A, kjer se bo pomerila z reprezentancami iz Danske, Švedske in Poljske. Srbkinje bodo tako imele dokaj močne nasprotnike. Prvo tekmo bodo odigrale s Poljakinjami, ki so lani na sveotvnem prvenstvu končale na skromnem 17. mestu.  Sledila jim bo tekma s Švedsko, ki je svetovno prvenstvo v Nemčiji zaključila z “leseno” kolajno (4.mesto), za zadnjega nasprotnika pa se bodo rokometašice pod taktirko Ljubomira Obradovića pomerile z Dankami, ki so lansko SP končale kot 6.

Srbija se je na evropsko prvenstvo kvalificirala kot prva ekipa v svoji kvalifikacijski skupini. S petimi zmagami in z enim porazom se je izenačila s Švedsko, a so na prvo mesto skočile Srbkinje zaradi večje gol razlike.

V kateri skupini pa bomo spremljali naše Slovenke?

Foto: EHF

Izbrano vrsto selektorja Uroša Bregarja bomo lahko spremljali v skupini B, kjer bodo naše merile moči s Francijo, Rusijo in s Črno Goro. Prvi obračun Slovenk bomo lahko spremljali proti Črnogorkam, sledil bo dan počitka, takoj za tem pa bo sledil ponoven obračun med gostiteljicami turnirja in med našim dekletom. Moramo omeniti, da so naše punce Francozinje dobesedno zdesetkale na lanskem svetovnem prvenstvu, a so svetovne prvakinje postale ravno slednje. Upajmo na ponovno zmago. Slovenke bodo ponovno imele dan počitka, zadnjo predtekmovalno tekmo pa bodo odigrale odigrale proti Rusiji.

Dekleta so v kvalifikacijah kazale mišice reprezentantkam iz Danske, Češke in Islandije. Slovenija je končala v predtekmovalni skupini na zadnjem mestu (3.), ki je še vodilo na francosko evropsko prvenstvo.  Končala je z eno zmago, s tremi neodločenimi izidi in z dvema porazoma.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EURO 2018 za ženske