Connect with us
Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Uncategorized

Trebnje pričakuje LL Grosist Slovan, Herz Šmartno po pomembno zmago v Dobovo

Trebnje pričakuje LL Grosist Slovan, Herz Šmartno po pomembno zmago v Dobovo

Trebanjci celijo rane proti bolečem porazu Herz Šmartnega

Trebanjci upajo, da jih je težek in nerazumen poraz proti RD Herz Šmartnem le prebudil in da bodo lahko na tekmi proti ljubljanskemu Slovanu dokazali svojo kvaliteto.  Pred seboj bodo sicer imeli težko nalogo, saj so rokometaši s Kodeljevega v prejšnjem krogu premagali Mariborčane z 21:26.

Trebanjci bodo danes odigrali drugo tekmo NLB lige za obstanek. Foto: RK Trimo Trebnje

Trebanjci bodo danes odigrali drugo tekmo NLB lige za obstanek. Foto: RK Trimo Trebnje

Trimovci so ligo za obstanek začeli slabo, saj so s pomembne tekme v Šmartnem odšli sklonjenih glav. Nova priložnost za zmago pa jih čaka že danes, ko bodo gostili rokometaše iz prestolnice. Tekmo jemljejo skrajno resno. Želijo si polnih tribun, ki bi jim pomagale do zmage. Danes se bo domači publiki prvič kot trener članskega moštva predstavil Roman Zarabec ter njegov pomočnik Benjamin Teraš.

Komentar Aleksandra Atanasova (RD LL Grosist Slovan) pred jutrišnjo tekmo: “Po tekmi z Mariborom se mi zdi, da smo napredovali v igri in upam, da se bo ta forma nadaljevala tudi v Trebnjem. Res je, da nas poškodbe in bolezni malce bremenijo, ampak se mi zdi, da smo dovolj sposobni premagat tudi tako kvalitetno ekipo, kakor je Trimo Trebnje. Na vsako tekmo gremo po točke, ker to je v našem primeru zelo potrebno.”

Herz Šmartno borbo za obstanek nadaljuje proti Dobovi

Danes se bodo rokometaši Herz Šmartnega odpravili na več kot pomembno gostovanje v Dobovo, kjer bodo po zmagi nad Trebanjci lovili še drugo zmago v borbi za obstanek.

V ekipo se postopoma po poškodbi vrača Jaka Avsec, a kljub temu še vedno ni pokazal svojega talenta. Dobovčani NLB lige za obstanek niso začeli ravno najbolje, saj so prejšnji petek izgubili na gostovanju pri Jeruzalemu s 26:21. Ta točka bo za obe ekipi vredna zlata, saj bi jima zelo pomagali pri obstanku.

Tega se zaveda tudi šmarski trener Filip Gradišek: “Čaka nas derbi z Dobovo v boju za obstanek. To je tekma kjer točke štejejo dvojno in tako za nas kot za Dobovo velja da šteje samo zmaga. Verjamem da smo se oboji dobro pripravili na to tekmo in da gledalce čaka pester obračun.”

NLB liga za obstanek, 3. krog:

Danes, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – RD LL Grosist Slovan

MRD Dobova – RD Herz Šmartno

25.3.2018, ob 19.00:

RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož

LESTVICA:

M EKIPA N Z I P + +/- T
1. RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 1 0 59 54 5 22
2. RK MARIBOR BRANIK 2 1 0 1 56 50 6 20
3. RK TRIMO TREBNJE 1 0 0 1 34 37 -3 18
4. RD LL GROSIST SLOVAN 2 1 1 0 49 44 5 11
5. MRD DOBOVA 1 0 0 1 31 36 -5 11
6. RD HERZ ŠMARTNO 2 1 0 1 61 69 -8 10
M – mesto; N – št. tekem; Z – št. zmag; I – št. neodločenih; P – št. porazov; + – št. danih; – – št. prejetih; +/- – gol razlika; T – št. točk
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Uncategorized