Connect with us

Uncategorized

Danes se znova obeta praznik v dolini pod Poncami

Foto: Planica 2018

Danes se znova obeta praznik v dolini pod Poncami

Včeraj so se v Planici zaključile kvalifikacije za jutrišnjo posamično tekmo v poletih. Na veliki napravi bratov Gorišek smo bili priča izjemnim poletom, še posebej pa je navdušil Avstrijec Gregor Schlirenzauer, ki je na s soncem obsijani napravi izenačil daljavo svetovnega rekorda. Pristal je namreč pri 253,5 m, vendar je ob doskoku z rokama podrsal po tleh. Žal so bili nekateri odlični letalci žrtve vetrovnih razmer, med njimi tudi Tilen Bartol, Nejc Dežman, Domen Prevc in celo Norvežan Daniel Andre Tande. Kljub temu bomo Slovenci jutri držali pesti za kar 10 naših orlov.

Na kvalifikacijah je na 1. mesto poletel Johann Andre Forfang (241 m), 2. mesto je zasedel Anže Semenič (234 m), 3. pa je bil Poljak Dawid Kubacki (224,5 m). Poleg Semeniča so se na tekmo uvrstili še Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Peter Prevc, Tomaž Naglič, Anže Lanišek, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.

Danes se bodo letalci po zaletišču planiške lepotice prvič spustili ob 14. uri, planiške fanfare pa bodo zapele uro pozneje, ko se bo začela 1. serija v konkurenci. Našim orlom seveda želimo izjemne daljave in uvrstitve, vsem letalcem pa srečno v naskakovanju novega svetovnega rekorda.

Startne številke slovenskih orlov na današnji tekmi:

(1.) Cene Prevc
(2.) Žiga Jelar
(3.) Jurij Tepeš
(4.) Robert Kranjec
(5.) Bor Pavlovčič
(6.) Tomaž Naglič
(11.) Anže Lanišek
(19.) Jernej Damjan
(31.) Anže Semenič
(35.) Peter Prevc

 

 

 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Uncategorized