Connect with us

Prestopi

TOP 10 prestopov pred letošnjo sezono

TOP 10 prestopov pred letošnjo sezono. FOTO: MOL Pick Szeged

TOP 10 prestopov pred letošnjo sezono

Tako kot se počasi poslavljamo od pripravljalnega dela sezone, se poslavljamo tudi od poletnega prestopnega roka. Ta je okrepil večino rokometnih klubov v Evropi, nekaterim pa je naredil veliko preglavic z iskanjem novih igralcev, ki bi nadomestili bivšega rokometaša na določenih pozicijah. V tej rubriki vam predstavljamo najboljših 10 prestopov pred začetkom nove sezone.

 

Letošnjo sezono bo zelo zaznamovalo veliko prestopov znanih rokometnih imen v druge klube v Evropi. Med najbolj odmevnimi prestopi so zelo znani priimki rokometašev, kot so: Fabregas, Cindrić ter  Šterbik.

Fabregas je pred dvema letoma podpisal pogodbo s Katalonci in se tako seli iz kluba, ki je osvojil letošnjo ligo prvakov, Montpelliera v FC Barcelono Lassa. Francoz se v klubu ne bo počutil osamljenega, saj mu bo družbo delal slovenski reprezentant Jure Dolenec, ki je iz Montpelliera prestopil točno pred enim letom. Tako se bosta stara znanca Montpelliera ponovno srečala v istem klubu, le v drugi državi.

Prestopni šov pa je napravil Luka Cindrić. Tudi Hrvat se je odločil, da zapusti Vardar in se posveti svoji igri v drugem dresu. Letos bo Hrvat igral v poljskem dresu Kielc, kjer bo zamenjal Deana Bombača, ki se vrača na Madžarsko. Luka Cindrić je po podpisu s Kielcami tako postal tudi eden od igralcev, za katerega bi klubi morali odšteti veliko več, kot za enega znanega EHF igralca. Najvišjo ponudbo mu je dal tudi PSG, a ga Kielce trenutno držijo v svojih vrstah.

Veszprem je v svoje vrste spravil kar veliko znanih rokometnih imen. Med njimi so tudi Rene Toft Hansen ter Aprad Šterbik. Rene Toft Hansen, starejši brat Henrika, ki je prestopil v PSG, se bo letošnjo sezono meril z nasprotnikom v dresu Veszprema, katerega je “obogatil” tudi prvi vratar Vardarja Aprad Šterbik. Ta se po dolgih letih, odigranih v Makedoniji vrača na madžarsko rokometno sceno, v vratih svojega  “starega” novega kluba je blestel tudi na najmočnejšem turnirju v Evropi, natančneje v Strasbourgu v Franciji.

Arpad Šterbik z najvišjim mestom najboljših desetih prestopov. FOTO: Telekom Veszprem

Tukaj pa je še seznam ostalih 7-mih igralcev, ki so zelo zaznamovali prestopni rok za sezono 2018/19.

Mesto Igralec Bivši klub Novi klub
1. Arpad Šterbik HC Vardar HC Telekom Veszprem
2. Luka Cindrić HC Vardar PGE Vive Targi Kielce
3. Ludovic Fabregas Montpellier Handball FC Barcelona Lassa
4. Manuel Štrlek PGE Vive Targi Kielce HC Telekom Veszprem
5. Joan Canellas HC Vardar HC Pick Szeged
6. Jorge Maqueda HC Vardar HC Pick Szeged
7. Harald Reinkind Rhein Neckar Löwen Paris Saint-Germain
8. Viran Morros FC Barcelona Lassa Paris Saint- Germain
9. Rene Toft Hansen THW Kiel HC Telekom Veszprem
10. Kim Ekdahl du Rietz Rhein Neckar Löwen Paris Saint- Germain

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Prestopi