Connect with us
Foto: Slavko Kolar

EP v rokometu do 20 let

Tilen Kosi pred tekmo s Srbijo: gre za najpomembnejšo tekmo v skupinskem delu!

Foto: Slavko Kolar

Tilen Kosi pred tekmo s Srbijo: gre za najpomembnejšo tekmo v skupinskem delu!

Ta teden se je v Celju začelo EP v rokometu do 20 let. Slovenska reprezentanca je včeraj odigrala še drugo tekmo skupinskega dela ter suvereno premagala Izrael s 24:28. Danes imajo naši reprezentanti prost dan, zato pa smo povprašali Tilna Kosija, kako je zadovoljen z uvodnima zmagama na prvenstvu.

Tilen Kosi se je na prvenstvu tudi uradno vrnil na rokometna igrišča, po dolgotrajni poškodbi. Rokometaš Jeruzalema Ormož je hkrati tudi kapetan reprezentance. Na uvodnem srečanju je dosegel pet zadetkov, včeraj pa enega več, tako da je trenutno drugi najboljši strelec reprezentance na prvenstvu. Prvo mesto zaseda Gregor Ocvirk, ki se je na včerajšnji tekmi ustavil pri kar enajstih zadetkih.

Foto: Slavko Kolar

Selektor reprezentance Saša Prapotnik je zelo zadovoljen z dvema zmagama na prvenstvu. Foto: Slavko Kolar

Kosi nam je tudi dejal, da nobeden izmed reprezentantov nima težav s poškodbami, med drugim tudi Miha Kavčič, ki bi moral sprva izpustiti prvi del, a ga je zdravniška služba v reprezentanci precej hitro pozdravila.

EP v rokometu do 20 let ste začeli zares odlično. Po dveh zmagah na uvodu prvenstva vlada dobra atmosfera v ekipi, kaj ne?

EP v rokometu do 20 let smo začeli kot po načrtih. Trda in agresivna obramba ter hitri protinapadi, s katerimi pridemo do lahkih zadetkov, sta bila razloga za zmago na prvi tekmi. Druga tekma ni bila tako dobra, saj smo jo slabo odprli, vendar prišli do zmage in pomembnih 2 točk.

Kako pričakujete jutrišnji dvoboj s Srbijo?

Na Srbijo smo gledali precej podobno kot proti Norvežanom, vendar precej bolj strpno v napadu, saj ne mečejo z dolgih razdalj, ampak gradijo napad. Pogledali si bomo nekaj posnetkov in se na se dveh treningih maksimalno pripravili na njihov stil.

Za kako kvalitetno zasedbo gre?

V srbski reprezentanci je precej fizično močnih igralcev, ki lahko z igro 1-1 naredijo tisti višek, ki pomaga ekipi. Neko prednost v obrambi imajo tudi v vratarju, ki je včeraj proti Norvežanom dokazal, za kako dobrega vratarja gre.

Kdaj pa bodo stekle priprave v zadnji obračun skupinskega dela?

Priprave na Srbe so se začele takoj po zmagi nad Izraelom. Pozabili smo tisto slabšo tekmo, tako da smo z glavami že pri tisti zadnji, najpomembnejši tekmi skupinskega dela. Zaupam v fante in upam, da bomo tekmo bolje odprli, kot prvi dve.

Ali ste z uvrstitvijo med najboljših osem reprezentanc že izpolnili cilj, ki ste si ga zadali že na začetku prvenstva?

Žal se z uvrstitvijo med najboljših osem reprezentanc na domačem prvenstvu ne moremo zadovoljiti, vsaj z mojega vidika. Nek cilj je v bistvu že izpolnjen, če jutri premagamo Srbe in s tem naredimo majhen korak proti polfinalu. Vendar o polfinalu še ne razmišljamo, hkrati pa se vsi moramo še dokazati v nedeljo proti Srbiji.

Foto: Slavko Kolar

Tilen Kosi se je tudi uradno vrnil na rokometna igrišča po dolgotrajni poškodbi. Foto: Slavko Kolar

Kako ste zadovoljni z vašo igro po vrnitvi na rokometna igrišča?

Neko olajšanje je, da ni problemov v kolenu in lahko mirno odigram skoraj celotno tekmo. Nekaj segmentov mi še manjka, vendar se bo to moralo popraviti ta prosti dan in se na polno pripraviti na Srbe.

  • Foto: Slavko Kolar
  • Foto: Slavko Kolar
  • Foto: Slavko Kolar
  • Foto: Slavko Kolar

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EP v rokometu do 20 let