Connect with us

Liga NLB

Svetla prihodnost Gorenja zapušča matični klub

Foto: RK Gorenje Velenje/Rok Jošt

Eden izmed boljših produktov velenjske rokometne šole v zadnjih letih Tadej Mazej se po koncu sezone podaja k novim izzivom naproti. Pogodba z Gorenjem mu je z letošnjim poletjem potekla.

Mazej je redno nastopal v vseh mlajših reprezentančnih selekcijah. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Obetavni Velenjčan je prve rokometne korake naredil v matični Rdeči dvorani, bil član vseh mlajših selekcij ter do prve ekipe priplezal v sezoni 2015/2016. Pred dvema letoma je bil eden izmed nosilcev slovenske mladinske izbrane vrste, ki se je na domačih tleh v Celju veselila evropskega naslova.

Mazej je imel podpisano štiriletno pogodbo z domačim klubom, a se je odločil za korak nprej v nadaljnji karieri. »Na tem mestu bi se rad zahvalil RK Gorenje Velenje, navijačem, soigralcem in vsem, ki so mi pomagali na dosedanji rokometni poti. Klubu želim le najboljše in verjamem, da se v prihodnosti še vidimo v Rdeči dvorani,« je spregovoril Mazej za klubsko spletno stran.

Gams: Tadej bo vedno dobrodošel

Ni dvoma, da se je Mazej v nekaj sezonah močno izboljšal. Za minute na levem krilu se je boril z občasnim reprezentantom Matic Verdinek, ki že vrsto let navdušuje na prvoligaških igriščih. A Verdinek še naprej ostaja prva izbira, medtem ko Tadejev odhod obžaluje tudi direktor Janez Gams.

»Ne skrivam, da mi je zelo žal, da se s Tadejem nismo mogli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja. Moja velika želja je bila, da bi ostal v klubu, prav tako si je tega želel trener Jovičić,« je v izjavi za javnost uvodoma dejal Gams.

»Seveda spoštujemo njegovo odločitev in Tadeju želimo vse dobro na njegovi poti. Verjamem, da se v bodoče naše poti zopet srečajo, saj bo RK Gorenje Velenje vedno njegov dom in bo tukaj vedno dobrodošel!« je dejal prvi operativec kluba.

More in Liga NLB