Connect with us

Prestopi

Špende povečuje slovensko kolonijo v Zagrebu

Aleksander Špende je letos igral za makedonski Metalurg. Foto: SEHA liga

Slovenski reprezentančni ostrostrelec Aleksander Špende se po koncu te sezone poslavlja od makedonskega Metalurga in se seli v hrvaško prestolnico, kjer bo povečal slovensko kolonijo na (vključno s trenerjem Tamšetom) na pet legionarjev.

http://bit.ly/SDSPORT-pasica25-letni Špende se bo v prihodnji sezoni pridružil rojakom Gregorju Potočniku, Aleksu Vlahu ter Urhu Kastelic, kateri se bo poleti podal v nemški Göppingen. Poleg Špendeta se naslednjo sezono v hrvaško prestolnico seli tudi krožni napadalec Darko Stojnić.

Nekdanji rokometaš Gorenja Velenja, mariborskega Branik in portugalskega Branik je letos igral pri makedonskemu Metalurgu. Kljub velikem interesu klubov iz sredine lestvice nemškega rokometnega prvenstva, je 25-letnega levega zunanjega zamikalo predvsem igranje v EHF Ligi prvakov in za nameček še okrepitev reprezentančnega statusa.

Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je Špendetu priložnost prvič ponudil v januarju na akciji v Franciji, zdaj pa se bo za nove reprezentančne minute boril na kvalifikacijskih tekmah z Nizozemsko.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Prestopi