Connect with us

Pokal Slovenije

ŠOK! Ribničani že drugič zapored brez F4, nanj po petih letih SVIŠ!

Ivančani bodo na F4 pokala Slovenije sodelovali prvič po letu 2014. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Ekipa SVIŠ-a iz Ivančna Gorica, ki ji poveljuje trener Aleksander Polak, je spisala novo zgodovinsko pravljico. V četrtfinalu pokala Slovenije je namreč premagala favorizirano ekipo Ribnice!

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaS to zmago so se Ivančani uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije, kar je, ravno v času ko mineva 5 let od prve uvrstitve na finalni turnir pokalnega tekmovanja, nov zgodovinski uspeh! Kapetan Simon Stopar in soigralci so bili izredno optimistični pred dvobojem, sploh po osvojenih točkah proti Kopru in Mariboru. Gostje so, ki so ivanške igralce pred dnevi v njihovi dvorani, premagali so bolje pričeli srečanje in povedli z 1:3. Domačini so goste ujeli in rahlo prevesili tehtnico na svojo stran. po zadnjem izenačenju (na 12:12 v 22. minuti) pa je sledil domač naval ter delni izid 7:2 ter na polčas odšli s prednostjo 5 zadetkov (19:14).

Aleksander Polak je v mladi trenerski karieri že dosegel enega izmed največjih osebnih uspehov. Foto: Dominik Pekeč/RK SVIŠ Ivančna Gorica

Gostitelji so samozavestno igro iz končnice prvega polčasa prenesli tudi v začetek drugega dela in si po enajstih minutah srečanja priigrali najvišjo prednost na tekmi (24:17). A sledil je padec domačih, gostje so se odločili za tesno pokrivanje domačega kapetana Stoparja ter postopoma nižali našo prednosti. Vse to je pustilo posledico, da so gostje napravili delni izid 3:9 in se tako približali na samo zadetek zaostanka (27:26 v 52. minuti). Če smo na tekmah s Koprom in Mariborom govorili o napeti končnici, potem je bila ta danes končnica za infarkt. Najprej so gostje prejeli dve zaporedni izključitvi in Grojzdek je gostitelje z dvema zaporednima zadetkoma popeljal v vodstvo z 29:26. A sledil je preobrat, ivanški fantje so prejeli 3 zaporedne izključitve ter igrali s kar tremi igralci manj. V teh trenutkih je zablestel vratar Nejc Vencelj, ki je obranil povsem neoviran strel Janu Puclju in poskrbel za ključno potezo tekme. Gostje so rezultat znižali na 30:29, a več jim ni uspelo! Rokometaši SVIŠ-a so tako zmagali z rezultatom 30:29 in slavje po novem zgodovinskem uspehu kluba se je lahko pričelo!

Prva strelca domačih sta bila Žan Grojzdek in Simon Stopar, ki sta zadela po sedemkrat. Pri gostih pa sta po šestkrat zadela Tilen Strmljan in Jan Pucelj.

Pokal Slovenije za moške, četrtfinale:

Sreda, 13. marca, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Stična, Ivančna Gorica):

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica 30:29 (19:14)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 5 obramb, Vencelj 2 obrambi; Knez 3, Zafran 2, Fink 2, Grojzdek 7, Tekavčič, Hrovat, Stopar 7, Matej Košir 2, Pirnat, A. Kutnar, Krabonja 3, Matic Košir 4, Domen Košir, Vidmar; Trener: Aleksander Polak.

RD Riko Ribnica: Klarič 7 obramb, Glavan; Strmljan 6, Horvat 2, Vujaćić 4, Žagar, Knavs 3, Ranisavljević, Pahulje, Lešek 2, Blaž Nosan 1, Pucelj 6, Tomšič, Mitja Nosan 2, Setnikar 3, Košmrlj; Trener: Siniša Markota.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Pokal Slovenije