Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenski kadeti jutri na SP v Severno Makedonijo

Foto: Uroš Hočevar/EHF EURO M 18

Slovenska moška kadetska izbrana vrsta se jutri iz brniškega letališča odpravlja proti Skopju, kjer jo med 6. in 18. avgustom čaka nastop na svetovnem prvenstvu za rokometaše do 19 let. Slovenski osnovni cilj je preboj v izločilne boje.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenski rokometaši se bodo v Makedoniji borili večinoma v popolni zasedbi. Ekipi bo namreč pomagal Velenjčan Domen Tajnik, obenem pa za prvenstvo v vratih kandidira tudi bodoči član Celja Pivovarne Laško Miljan Vujović. Tudi tokrat ne bo motorja ekipe Domna Makuca, ki zaradi poškodbe znova ne bo nastopil.

Žreb je določil, da se bodo naši fantje v skupinskem delu udarili v zelo močni skupini. Nasproti jim bodo stale reprezentance Hrvaške, Španije, Norveške, Čila in Savdske Arabije »Gre za izredno močno skupino,« pove selektor Janez Klemenčič, ki cilja na uvrstitev v drugi del tekmovanja.

Lan Grbić bo pomemben slovenski adut na prvenstvu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Zaključujemo zadnji cikel priprav za svetovno prvenstvo v Severni Makedoniji. Atmosfera v ekipi je odlična, prav tako se dobro razumemo tudi s strokovnim štabom. Na prvenstvo odhajamo v pričakovanju težkih tekem, na katerih želimo prikazati maksimalno borbenost in željo po čim boljši uvrstitvi. Trenutni cilji so skromni in v dosegu rok, spotoma pa si bomo zastavljali nove,« je pred odhodom v Skopje dejal krožni napadalec Lan Grbić. Najuspešnejša reprezentanca v tej starostni kategoriji je sicer Danska, ki je svetovni naslov osvojila trikrat, dvakrat pa so se uspeha doslej veselili Francozi.

Največji slovenski uspeh so fantje dosegli leta 2015, ko so v velikem finalu izgubili proti francoski izbrani vrsti. Na zadnjem SP, to je bilo leta 2017, so naši po porazu s Hrvaško v osmini finala nazadnje zasedli 13. mesto.

SP V ROKOMETU DO 19 LET (Severna Makedonija):
Torek, 6. avgusta, ob 14.30:
Slovenija – Čile

Četrtek, 8. avgusta, ob 20.30:
Savdska Arabija – Slovenija

Petek, 9. avgusta, ob 18.30:
Španija – Slovenija

Nedelja, 11. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Hrvaška

Ponedeljek, 12. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Norveška

SEZNAM REPREZENTANCE: 
VRATARJI: Luka Logar (RD Butan Plin Izola), Miljan Vujović (RK Celje Pivovarna Laško), Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka);
LEVA KRILA:
 Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan), Tilen Grobelnik (RK Slovenj Gradec);
LEVI ZUNANJI: Dino Mustafić (SC Magdeburg, Nemčija), Izidor Budja (RK Maribor Branik), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje), Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje);
SREDNJI ZUNANJI: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje), Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);
DESNI ZUNANJI: Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinšek (RK Maribor Branik), Jan Hočevar (RK Maribor Branik);
DESNO KRILO: Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (MRD Dobova);
KROŽNI NAPADALCI: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško).

SP v rokometu do 19 let (Severna Makedonija):

SKUPINA A: Hrvaška, Španija, SLOVENIJA, Norveška, Čile, Savdska Arabija;

SKUPINA B: Švedska, Francija, Madžarska, Egipt, Tajska, Kanada;

SKUPINA C: Danska, Bahrajn, Severna Makedonija, Japonska, Argentina, Nigerija;

SKUPINA D: Islandija, Nemčija, Srbija, Tunizija, Brazilija, Portugalska.

More in Reprezentančni rokomet