Connect with us

Bugojno 2019

Slovenski kadeti danes na močan turnir v Bugojno

Foto: Uroš Hočevar/EHF EURO M 18

Slovensko moško izbrano vrsto do 19 let danes čaka odhod na močan pripravljalni turnir v Bosno in Hercegovino (Bugojno), kjer se bo borila s številnimi velesilami. 

Naši mladi upi so že vrsto let stalnica na vrhu tega turnirja. Tokrat se bo za naslov borila obetavna generacija kadetov (letnik 2000), ki jo vodi Škofjeločan Janez Klemenčič.

Poleg Slovencev bodo na turnirju sodelovali še sovrstniki iz Hrvaške, Nemčije, Švice, Makedonije, Katarja, Poljske ter Bosne in Hercegovine.

Ekipa bo zaradi odsotnosti Domna Makuca, Dina Mustafića in Izidorja Budje nekoliko oslabljena, ekipo pa so naknadno dopolnili še Urh Jakob Poberaj, Enej Jovičič in Filip Rakita.

Naši rokometaši bodo turnir odprli jutri, in sicer jih ob 14.45 čaka srečanje z gostiteljem iz Bosne in Hercegovine. Dan kasneje bo ob 11.15 na vrsti Katar, ob 17.15 pa še Poljska. V soboto in nedeljo bodo odigrani boji za končna mesta.

Domna Makuca zaradi klubskih obveznosti ne bomo videli na turnirju v Bugojnu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Pričakovanja pred turnirjem je za naš portal predstavil tudi pomočnik selektorja Jaka Keše: »V sklopu priprav na avgustovsko Svetovno prvenstvo v Makedoniji odhajamo na zahteven štiridnevni turnir osmih reprezentanc v Bugojno. Ker na turnir odhajamo brez nekaterih nosilcev zaradi klubskih obveznosti, je težko govoriti o rezultatskih ciljih. Želimo kar najbolje izkoristiti pet tekem in zadržati nivo igre iz januarskega turnirja na Madžarskem,« je pred odhodom v Bugojno dejal Keše.

Tadej Kljun si kruh služi pri Celju Pivovarni Laško. Foto: osebni arhiv

Da se naši mladi upi lahko kosajo z vsemi reprezentancami, se strinja tudi obetavni levičar Tadej Kljun: »Z ekipo pričakujemo napet in močan turnir, ekipe smo vse enakovredne, zato lahkega nasprotnika ne bo. Vsi si želimo, da se odrežemo čim bolje in zato se bomo tudi potrudili. Ekipa deluje odlično, vsi smo zelo povezani ter vsi se bomo borili po najboljših močeh,« pa nam je povedal Kljun.

RAZPORED TURNIRJA:

Četrtek, 18. aprila, ob 14.45:

Bosna in Hercegovina – Slovenija

Petek, 19. aprila, ob 11.15:

Katar – Slovenija

Ob 17.15:

Slovenija – Poljska

SEZNAM REPREZENTANCE:

Vratarja: Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka), Luka Logar (RK Gorenje Velenje);

Leva krila: Filip Rakita (RK Celje Pivovarna Laško), Tilen Grobelnik (RK Gorenje Velenje), Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan);

Leva zunanja: Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje);

Srednji zunanji: Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);

Desna zunanja: Urh Jakob Poberaj (RD Butan Plin Izola), Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško);

Desna krila: Jan Hočevar (RD Rudar Trbovlje), Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (RK Celje Pivovarna Laško);

Krožni napadalci: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško);

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Bugojno 2019