Connect with us

EURO 2019 - Mladinke

Slovenke tudi proti Francozinjam brez moči

Slovenke so se s Francozinjami uspele kosati le v prvih petnajstih minutah. Foto: EHF

Slovenska ženska mladinska izbrana vrsta je na drugi tekmi evropskega prvenstva na Madžarskem doživela še drugi poraz proti Francozinjam. Slednje so bile boljše z 28:16, jutri jih čaka še zadnja tekma skupinskega dela proti Slovakinjam.

Ženska reprezentanca do 19 let je s tekmami na turnirju stare celine v madžarskem kraju Györ začela v četrtek. Prvenstvo bo potekalo v dveh dvoranah, medtem ko finale gosti prestižna Györ Arena. Žreb je določil, da se bodo naše rokometašice pomerile v skupini A, skupaj z Rusinjami, Francozinjami in Slovakinjami.

Foto: EHF

Včeraj zvečer so varovanke selektorja Bojana Voglarje odigrale obračun proti Franciji in se dokaj enakovredno kosale vse do prve polovice prvega polčasa, nato pa je zaostanek v končnici prvega dela narasel in Francija je na odmor odšla z vodstvom 5:15. V drugem polčasu se je prednost še dodatno povečala, tako da so Slovenke ostale brez moči in na koncu klonile s 16:28.

Najboljša slovenska strelka je bila s štirimi zadetki Laura Cerovak, s tremi ji je sledila Kaja Kolar. Danes je na Madžarskem prost dan, nova tekma sledi že jutri, ko se bodo naše ob 20.30 pomerile s Slovaško.

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE DO 19 LET (Györ, Madžarska):

Petek, 12. julija, ob 18.30:

Slovenija – Francija 16:28 (5:15)
Postava Slovenije:
Cerovak 4, Kolar 3, Krese 2, Cankar 2, Gavrilović 1, Krulec 1, Mihelj 1, Treven 1, Herodež 1.

Nedelja, 14. julija, ob 20.30:

Slovaška – Slovenija

Že odigrano:

Rusija – Slovenija 36:21 (18:10)
Postava Slovenije:
 Herodež 3, Gavrilović 3, Mihelj 3, Krese 2, Cerovak 2, Cankar 2, Kolar 2, Kogovšek 2, Krulec 1, Hauptman 1.

ŠIRŠI SEZNAM REPREZENTANCE: Katarina Džambo, Hana Gjerek, Larisa Grebovšek, Špela Remškar, Petra Šurla Toth, Tea Treven, Neža Herodež, Saša Hodžič, Pia Šneperger, Eli Groff, Jelena Gavrilovič, Blažka Hauptman, Ema Hrvatin, Tia Robida, Valentina Klemenčič, Kaja Kolar, Maja Krese, Špela Bajc, Jerneja Cankar, Laura Cerovak, Nataša Gavrilovič, Tjaša Mihelj, Manca Kogovšek, Lina Krulec, Nika Oman, Patricija Pikl; Selektor: Bojan Voglar.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EURO 2019 - Mladinke