Connect with us
Foto: Slavko Kolar

EP v rokometu do 20 let

Slovenci danes ob 17.30 po naslov evropskega mladinskega prvaka!

Foto: Slavko Kolar

Slovenci danes ob 17.30 po naslov evropskega mladinskega prvaka!

Pred slovenskimi mladinci je največja tekma doslej – finale evropskega prvenstva, ki se bo začel v nedeljo ob 17.30 v dvorani Zlatorog. Proti Francozom bodo lovili prvo zlato medaljo v zgodovini.

Za našo izbrano vrsto je skoraj mesec dni priprav in težkih tekem na turnirju v Celju, na katerem so doslej zbrali pet zmag (proti Norveški, Izraelu, Srbiji, Islandiji in Portugalski) ter poraz proti Nemčiji, ki bo igrala za tretje mesto. Slovenija bo v svojem drugem finalu na mladinskih prvenstvih, leta 2002 je bila generacija 1982 na Poljskem druga, lovila prvi naslov evropskega prvaka.

Foto: Slavko Kolar

Gregor Ocvirk je na letošnje EP-ju najboljši strelec naše reprezentance. Foto: Slavko Kolar

Izbranci Saše Prapotnika, za katerega je to tretji finale na velikih turnirjih (enkrat je z ekipo slavil naslov prvaka olimpijskih iger mladih, enkrat pa drugo mesto), se bodo pomerili proti Francozom, evropskim in svetovnim prvakom s to generacijo z zadnjih dveh prvenstev, ki so na tem turnirju premagali Dansko, Madžarsko, Španijo, Hrvaško in Nemčijo, v prvem kolu pa izgubili proti Portugalcem. Ekipi sta se nazadnje pomerili na EP kadetov pred dvema letoma na Hrvaškem, na katerem je bila Francija boljša z 39:33. Najboljši strelci Slovenije so bili Grega Ocvirk s sedmimi ter Domen Makuc in Tim Rozman s po štirimi.

Foto: Slavko Kolar

Mark Ferjan na letošnjem EP-ju odlično tvori duet v slovenskih vratih skupaj z Gašperjem Dobajem. Foto: Slavko Kolar

Slovenija se še naprej ponaša z najboljšo obrambo prvenstva, saj je prejela 138 zadetkov, oziroma 23 na tekmo, Francozi pa imajo enega najboljših napadov, saj v povprečju dosegajo 32,2 gola na dvoboj.

Saša Prapotnik, selektor Slovenije:

“Francozi so zelo kompaktna ekipa, ki je osvojila naslova evropskega in svetovnega prvaka, ampak glede na vse analize, ki smo jih naredili, smo ugotovili, da so premagljivi. Še posebej to velja v dvorani Zlatorog, za katero upam, da bo na finalu polna in, da bodo navijači znova ustvarili peklensko vzdušje. Paziti je potrebno na njihove strele z devetih metrov, podaje na krožne napadalce ter tranzicijo, v napadu pa igrati strpno. Težko bomo zabili gol preko njih, a si lahko z dovolj gibanja zagotovimo strele s krila ali krožnega napadalca.”

FINALE, nedelja, 29. julija, ob 17.30:

FRANCIJA : SLOVENIJA

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EP v rokometu do 20 let