Connect with us

1. B DRL

Škofljica pričakovano nadigrala Črnomelj, prav tako tudi Dol Hrastnik proti Grosuplju

V soboto, 24.2. so se v Grosupljem in v Škofljici odvijale tekme 17. kroga 1.B državne lige. Grosuplje je tokrat v svoji dvorani pričakoval močno ekipo iz Dola pri Hrastniku. Rokometaši ŠD Škofljice pa so v svoji domači dvorani pričakovali Črnomaljce. Kakšno je bilo dogajanje? Pa poglejmo …

RK GROSUPLJE : RK DOL TKI HRASTNIK

Domačini iz Grosuplja so hoteli pokazati, da v svoji dvorani lahko padejo tudi velikani. To so kazali v prvih minutah, ko so po večkratnem izenačenju tudi povedli za gol. A izdala jih je nekoncentracija, veliko napak v napadu in v obrambi, tako da so gostje imeli avtocesto do Grosupljiških vrat. V sredini 1. polčasa se je še izmenjaval rezultat: vodstvo Dolanov in izenačenje, a potem so Grosuplječani le popustili in pustili gostom, da so polčas zaključili s tremi goli prednosti. Drugi polčas je bil voda na mlin za gostujočo ekipo, saj so povedli kar za 5 golov. Domači niso našli rešitve proti obrambi RK Dola TKI Hrastnik, saj so v drugem polčasu zadeli le 6 golov. Tako so Grosuplječani tekmo končali z 20 zadetki, Dolani pa z 33.

20:33 (14:17)

Najboljši strelec pri RK Grosuplje: Janez Grum (9 zadetkov)

Najboljši strelec pri RK Dol TKI Hrastnik: Klemen Brilej (10 zadetkov)

ŠD ŠKOFLJICA : RK ČRNOMELJ

Tekmo so odločno otvorili gostje iz Črnomlja, saj so Škofljici ušli s 3 goli prednosti. A tu se je Črnomaljcem zalomilo, saj so Škofljici pustili, da so se jim približali in jih tudi ujeli (4:4).  Črnomaljci so si zelo želeli premagati drugo uvrščenega tekmeca na lestvici, saj so tudi domačine ujeli pri rezultatu 6:6, a takrat jim je popustila koncentracija in Škofljica je Črnomlju v polčasu pobegnila le za 2 zadetka. 2.polčas se ni začel po željah Črnomlja, saj so bili preveč statični v obrambi, imeli so tudi nekaj neizdelanih napadov, tako da jim je lahko Škofljica v vrata nasula kar nekaj žog. Na koncu se Črnomaljci niso mogli več pobrati s tal, tako da je Škofljica lahko slavila prepričljivo zmago na domačih tleh (33:25)

33:25 (15:13)

Najboljša strelca pri ŠD Škofljica: Žan Grojzdek in Anže Nered (oba po 6 zadetkov)

Najboljši strelec pri RK Črnomelj: Dino Štrucelj (8 zadetkov)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in 1. B DRL