Connect with us

Uncategorized

Marit Bjoergen piše olimpijsko zgodovino!

Na 3o-kilometrski preizkušnji v smučarskem teku je v Pjongčangu zgodovino napisala Norvežanka Marit Bjoergen. Ta je namreč  ubranila naslov olimpijske prvakinje v teku na 3o km! To pa še ni vse! Prav Marit Bjoergen je Norveški danes pritekla naziv najbolj uspešne države na letošnjih zimskih olimpijskih igrah! Norvežani so na letošnjih igrah pobrali vsega skupaj 39 odličij! Od tega so 4 kolajne pripadle prav norveški smučarski tekačici.

Z osmo zlato kolajno z vseh zimskih olimpijskih iger je Bjoergnova izenačila dosežek norveškega tekača na smučeh  Björna Daehlija in biatlonca Oleja Einarja Björndalna. Norvežanka, ki ima z vseh zimskih olimpijskih  iger kar 15 kolajn tako zdaj sedi na prestolu najuspešnejših olimpijcev na svetu.

Marit je zadnjo tekaško tekmo začela in končala na 1. mestu. Nekaj kilometrov so tekmovalke lahko sledile norveškemu tempu, a je z vsakim kilometrom več postal vse hujši. Tako se je Norvežanka odcepila od vseh tekmovalk in si priborila skoraj dvominutno prednost pred zasledovalkami. Tako je lahko Bjoergnova brez skrbi zadnjič prečkala ciljno črto na letošnjih zimskih olimpijskih igrah. Za Bjoergnovo je pritekla Finka Krista Parmakoski, Švedinja Stina Nilsson, zlata v šprintu, pa je pritekla kot 3. uvrščena.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized