Connect with us

Evropska tekmovanja

Sezona 2018/19 zadnja za Tobiasa Karlssona

Tobias Karlsson vstopa v svojo zadnjo sezono svoje rokometne kariere. FOTO: Handball-World

Sezona 2018/19 zadnja za Tobiasa Karlssona

Rokometna sezona 2018/19, ki se nezadržno bliža, bo očitno zadnja za enega od najbolj znanih rokometnih obrambnih igralcev Tobiasa Karlssona, ki je že od leta 2009 zvest nemškemu velikanu Flensburgu.

38-letni Šved, član SG Flensburg Handewitt, je naznanil, da bo sezona 2018/19 njegova zadnja, preden bo postavil svoje športne copate v kot. Pomemben člen ekipe Maika Machulle bo s svojim odhodom delodajalcu zagotovo naredil kak siv las, saj gre za izjemnega obrambnega igralca, ki ga bo težko nadomestil kdo drug. V Flensburgu se bodo zagotovo osredotočili na iskanje mladih talentov.

Rezultat iskanja slik za tobias karlsson

Tobias Karsson bo konec naslednje sezone spisal svojo rokometno zgodbo. FOTO: Wikipedia

Tobias je svojo rokometno kariero pričel v domačem Hästu. Leta 2002 je sklenil zvestobo s Stavangerjem, naslednjo sezono pa je igral za Hammarby. Leta 2006 ga je v svoje vrste sprejel THW Kiel, a je Karlsson še isto sezono prestopil v rokometni klub HSG Nordhorm. Tam je igral vse do leta 2009, ko je prestopil v Flensburg, kjer je igral vse do danes in bo, kot je naznanil, po sezoni, ki prihaja, tu sklenil svojo rokometno pot.

Karlsson je bil tudi član švedske reprezentance, s katero je na OI v Londonu leta 2012 osvojil srebrno kolajno.

 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Evropska tekmovanja