Connect with us

Uncategorized

Sašo Udovič pred večnim derbijem napoveduje! Čas je, da Olimpija premaga Maribor…

Nekdanji športni direktor Olimpije je napovedal pravi spektakel!

Nekdanji športni direktor Olimpije Sašo Udovič nam je pred večnim derbijem, ki bo v nedeljo v Stožicah povedal nekaj besed o derbiju.

Intervju s Sašom Udovičem pred tekmo Olimpija-Maribor:

Kakšna so vaša pričakovanja pred tekmo?

V tem trenutku sta zadevi bistveno pomembne. Olimpija je sedaj v zelo dobri formi ter zelo dobrem položaju, saj se je Olimpija zelo dvignila v zadnjih 2 ali 3 letih. Maribor pa se je sedaj zelo dvignil z uvrstitvijo v skupinski del lige prvakov. Pričakujem en velik derbi, saj bodo tudi tribune stadiona Stožice večinoma polne, tako da lahko pričakujemo pravi spektakel.

Koga napovedujete za zmago in zakaj?

V tem trenutku je zelo težko napovedati zmagovalca. Olimpija zna igrati rezultat, Maribor pa si ustvarja veliko priložnosti. Po mojem mnenju je čas, da Olimpija premaga Maribor, vendar je uvrstitev Maribora v ligo prvakov pustila tukaj nek pečat.

Kakšen se vam zdi prihod Andresa Vombergarja v Olimpijo?

Do sedaj ni novinec Andres Vombergar pokazal nekega vrhunca, vendar je pa treba poudariti, da so to slovenske korenine in bo po mojem mnenju še pokazal kar se od njega pričakuje to pa seveda pomeni, da se bo z dobrimi predstavami predstavil kot kvaliteten napadalec.

Ali je Olimpija v novi sezoni sestavila ekipo za naslov državnega prvaka?

Ali je Olimpija sestavila ekipo za naslov državnega prvaka bomo videli šele približno čez pol leta, vendar imajo dobre možnosti, pripeljali pa so tudi kvalitetne okrepitve kot so Čanađija, Apau, Tomić ter imajo igralce, ki so v zelo dobri formi kot so Nik Kapun, Issah Abass, Ricardo Alves itd.

Kaj pomeni uvrstitev Maribora v skupinski del lige prvakov za Slovenski nogomet?

Uvrstitev Maribora v ligo prvakov je ogromen uspeh tako za slovensko ligo kot za slovenski nogomet. Vsekakor bo slovenska liga v prihodnjih letih vse bolj prepoznavna.

Kakšne možnosti ima Maribor v skupinskem delu lige prvakov?

Maribor mora sedaj v ligi prvakov iti tekmo po tekmo ter si ne zastavljati prevelikih ciljev. Glavni cilj pa je osvojiti tudi kakšno točko, kar je seveda to še dodaten uspeh. Mislim, da bo Maribor in strokovni štab uspel sestaviti pravo taktiko za tekme lige prvakov.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized