Connect with us

Uncategorized

Barcelona do zmage proti Vardarju v končnici tekme!

Vardar se je po osvojenem naslovu v ligi prvakov avtomatično uvrstil na svetvono klubsko prvensto v rokometu, ki se imenuje Super Globe. Temovanje gosti že vse od leta 2010 Doha, ki je medtem tudi gostila svetovno prvenstvo v rokometu za moške leta 2015. Na turnirju tekmujejo trije evropski klubi. Vardar se je avtomatično uvrstil zaradi nasllova lige prvakov. Fuchse Berlin je branilec naslova na turnirju. Barcelona pa je dobila posebno povabilo oz. “wild card”.

Danes je na vrsti polfinale. Barcelona se bo pomerila z Vardarjem, Fuchse Berlin pa z domačinom turnirja Al Sadd-om. Dvoboja se začneta ob  16. uri, vendar ne bo nobena slovenska televizija prenašala tekmi.

Barcelona je začela novo sezono tudi z novincem ekipe Juretom Dolencem, ki je prišel iz Montpeiller-ja. V naslednji sezoni se bodo ekipi pridrućili tudi mladi francoski talent Ludovic Fabregas ter tudi Aron Palmarsson, ki ga je Veszprem suspendiral, saj je Islandec le 15 minut pred odhodom na priprave sporočil trenerju Veszprema, da ga ne bo na prvem treningu.

Vardar se bo v naslednji sezoni zelo težko reševal sam, saj bo Makedonce po koncu letošnje sezone zapustil lastnik Sergej Samsonenko. Ruski poslovnež je leta 2006 kupil nogometni klub Vardar le za 81 tisoč EUR, nato pa je kupil še tako moški kot rokometni klub. Vanj pa je vložil več milijonov EUR.

Fuchse Berlin, ki ga vodi Velimir Petković, bo v novi sezoni napadal vrh nemške Bundeslige. Lisice so se za novo sezono okrepile tudi s hrvatom Markom Kopljarom, ki je v preteklosti igral tudi za slovito Barcelono.

Prevlada Barcelone v prvem polčasu

Začetek dvoboja je bil zelo izenačen, saj sta v osmih minutah obe ekipi zadeli le po en zadetek. Nato je Barcelona povedla s tremi goli prednosti. Trener Vardarja je bil tako primoran vzeti minuto odmora. Barcelona se je popolnoma razigrala ter v 22. minuti povedla že za sedem zadetkov. Makedonci so nato zaigrali kar precej bolje in rezultat zmanjšali na tri zadetke zaostanka. Do konca prvega polčasa je Aleix Gomez zadel za vodstvo Barcelone s štirimi zadetki prednosti.

Nekoliko boljša igra Vardarja v drugem polčasu, vendar ni bilo dovolj za zmago

Vardar je drugi polčas začel precej bolje, saj je takoj izid zmanjšal na dva zadetka zaostanka. Makedonci so izid z dvema goloma zaostanka vzdrževali še v nadaljevanju igre, V 43. Minuti pa celo zadeli za en gol zaostanka.  Vardar je po zapravljeni priložnosti Barcelone prišel do izenačenja z zadetkom Luke Cindrića, nekaj minut kasneje bi lahko tudi prišel do vodstva, vendar je Perez De Vargas ubranil strel Krištopansa. Katalonci so minuto pred koncem povedli že za dva zadetka, tako da je bilo sanj Vardarja že konec, Barcelona pa se je uvrstila v finale Super Globea, kjer bo igrala z zmagovalcem dvoboja Al Sadd-Fuchse Berlin.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized